Goed nieuws show

Sinds de bewuste poging een positieve column te schrijven na (te?) veel geklaag over onze mooie gemeente lijkt het nu bijna vanzelf te gaan. De positieve columns blijven mijn toetsenbord uitrollen. Als ik op de websites van de Ede Stad en de Edese Post kijk naar het lokale nieuws dan valt vooral op dat het zoveel goed nieuws is. Het wordt bijna eng.

“Warme zomervakantie goed voor toerisme Heuvelrug en Vallei”

“Ruim genoeg bestellingen voor Bennekoms t-shirt

“Lage tarieven voor milieustraat Ede!”

“Ede heeft goedkoopste parkeervoorzieningen voor mindervaliden

“CHE groter door breder studieaanbod

“Leerlingenvervoer regio weer op orde

Met dit soort nieuws is het natuurlijk niet gek dat er vorig jaar ontdekt is dat in Ede de meeste gelukkige mensen wonen. Wel gek natuurlijk dat er in eens zo weinig gebeurt om je over op te winden. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen klacht, heerlijk zelfs, hoe minder redenen om te zeuren of te klagen hoe beter. Liever 10.000 redenen tot dankbaarheid dan heerlijke ophefstof voor een column. Maar toch is het een beetje gek, hoe kan dit?

Als fan van de lokale politiek hoop ik van harte dat de laatste tweet van medecolumnist Mo er niets mee te maken heeft. Afgelopen donderdag schreef Mo: “Vanavond nog geen gemeenteraad. De eerstvolgende vergadering komt vlak voor het kerstreces? ”Natuurlijk hoeven we niet tot de kerstvakantie te wachten, op 13 september komt onze gemeenteraad weer bij elkaar, maar het punt van Mo was duidelijk. Terwijl de scholieren en alle leerkrachten met hun vaak besproken lange vakanties al weer hard aan het werk zijn is het reces nog in volle gang. Over twee weken beginnen ze weer.

Wat ik me hierdoor nu afvraag: heeft dit feit verband met de opvallend grote stroom aan goed nieuws? Heeft het verband met net zo grote plotselinge afwezigheid van ergernissen? Ik hoop het niet. Want als fan van de lokale politiek geloof ik oprecht dat alle 39 raadsleden daar weer gaan zitten met de ambitie Ede (nog) beter te maken. Of het gaat lukken gaan we zien. Ik ben stiekem wel nieuwsgierig of er de komende 13 dagen nog meer goed nieuws zal volgen en of er na de 14e september dan weer de vertrouwde hoeveelheid geneuzel, mismanagement, idiote opmerkingen en bizarre plannen op ons af gaan komen.

Tot die tijd moeten we ons maar amuseren met onschuldige dingen als Festival Groen Geluk en de Open Monumentendag.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *