Columnisten

Biografie Jolmer Winkel

Geboren in 1965 te Garyp. Sinds 2007 inwoner van Ede. Woonachtig in de wijk Rietkampen. Getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als proces-operator. Volgt met veel interesse de wereld van kunst, cultuur, politiek, geloof & wetenschap in gemeente Ede en dat met argusogen…

Biografie Harmen Quast

was politiek actief voor het CDA maar is nu een verweesde zwevende kiezer met een christendemocratisch hart. Werkzaam in het speciaal onderwijs. Altijd druk geweest met jeugd- en jongerenwerk, in de kerk en voor Scouting Nederland. Naast actief ook graag genieten van ontspannen door wandelen, koken, eten, bordspellen, muziek, Netflix, boeken, gamen, vrienden en familie. Geniet ook van het politieke spel, maatschappelijke discussies en houdt van prikkelen. Woont sinds zijn kindertijd in Ede, de laatste tijd in Veldhuizen.

Biografie Mo van Ede

anonieme twittertrol, partijloze volger van de Edese politiek, twitteraccount @Mo_uit_Ede, schrijft veel en vindt zichzelf daar best goed in. Doet dus niet mee aan het wereldkampioenschap bescheidenheid. Woont en werkt in Ede. Tenminste, dat denken we.

Biografie Douwe Meijer

zelfverklaard hoofdredacteur van deze website, net 50 en een beetje digibeet. Komt uit Harskamp, woont in Ede en is af en toe op de tribune van de raadszaal te vinden maar hangt het liefst thuis op de bank. Doet overdag iets op kantoor.

Biografie George Knottnerus

George: “Vanaf mijn achtste jaar kijk ik bewust naar vogels. Mijn moeder liet mij toen heel voorzichtig in een sparretje in onze tuin een broedende merel zien. Zwarte kraaloogjes, fijn getekende keelveertjes, kalm, moedig en trouw op haar vier blauwe eitjes. Die ervaring leerde mij ook mijn blik op mensen te intensiveren. Op mijn twaalfde begon ik met schrijven. Dat leverde  o.a. op ‘10 mei 1940’, ‘Het boekenweekgeschenk’ (onder pseudoniem), ‘Verslaafd aan vogels ‘(gedichten), ‘Verlos ons van het boze’ (pamflet).

Mijn focus ligt op samenleving, natuur, historie, recht. Favoriete schrijvers: Leo Tolstoj, Ivan Toergenjev, Jack London, Harper Lee.Nederlandstalige auteurs die ik graag lees: Louis Couperus, Anna Enquist, Jan Siebelink.Vincent van Gogh vind ik een beeldend en groots schrijver. Eerlijk gezegd vind ik zijn brieven nóg mooier dan zijn schilderijen.

Lezen is je ergens in verdiepen, in verliezen, je inzicht vergroten. Als meer mensen vaker lezen wordt de wereld daar niet slechter van.’

Meer info over werk van George:  http://www.georgeknottnerus.nl

Biografie Jos van der Panne

Recreatie- en zorgondernemer en hobbyboer te Otterlo. Op zijn tijd activist onder het motto ‘niets doen is geen optie’. Schrijft af en toe wat en hier op persoonlijke titel.

Biografie Marcèl van Dalen

Marcèl van Dalen was ruim 16 jaar lid van de gemeenteraad van Ede en was hij daarna 3 maanden wethouder in de gemeente Blaricum. Hij vertrok daar o.a. vanwege zwaarwegende externe factoren waarbij hem pijnlijk duidelijk werd hoe de politiek in werkelijkheid in elkaar steekt. Hij is in 1977 afgestudeerd als violist en nu nog steeds als viooldocent werkzaam. Zelfs afgelopen zomer gaf hij met zijn Italiaanse leerling twee geslaagde concerten in Zuid-Italië. Marcèl is al 48 jaar gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen en woont sinds een paar maanden met heel veel plezier midden in het centrum van Ede.