Columnisten

Biografie Jolmer Winkel

Geboren in 1965 te Garyp. Sinds 2007 inwoner van Ede. Woonachtig in de wijk Rietkampen. Getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als proces-operator. Volgt met veel interesse de wereld van kunst, cultuur, politiek, geloof & wetenschap in gemeente Ede en dat met argusogen…

Biografie Harmen Quast

was politiek actief voor het CDA maar is nu een verweesde zwevende kiezer met een christendemocratisch hart. Werkzaam in het speciaal onderwijs. Altijd druk geweest met jeugd- en jongerenwerk, in de kerk en voor Scouting Nederland. Naast actief ook graag genieten van ontspannen door wandelen, koken, eten, bordspellen, muziek, Netflix, boeken, gamen, vrienden en familie. Geniet ook van het politieke spel, maatschappelijke discussies en houdt van prikkelen. Woont sinds zijn kindertijd in Ede, de laatste tijd in Veldhuizen.

Biografie Mo van Ede

anonieme twittertrol, partijloze volger van de Edese politiek, twitteraccount @Mo_uit_Ede, schrijft veel en vindt zichzelf daar best goed in. Doet dus niet mee aan het wereldkampioenschap bescheidenheid. Woont en werkt in Ede. Tenminste, dat denken we.

Biografie Douwe Meijer

zelfverklaard hoofdredacteur van deze website, net 50 en een beetje digibeet. Komt uit Harskamp, woont in Ede en is af en toe op de tribune van de raadszaal te vinden maar hangt het liefst thuis op de bank. Doet overdag iets op kantoor.

Biografie George Knottnerus

Schrijver, man, jurist. En dan vooral in die volgorde. Woont in Ede. Auteur van o.a. De Laatste Paddenstoel, Missie Berlijn, 10 mei 1940 en recent: Armin de Paardenjongen. Web: http://www.georgeknottnerus.nl/

Biografie Jos van der Panne

Recreatie- en zorgondernemer en hobbyboer te Otterlo. Op zijn tijd activist onder het motto ‘niets doen is geen optie’. Schrijft af en toe wat en hier op persoonlijke titel.

Biografie Joop Eding

Geboren in 1953 te Emmen. Sinds 1974 inwoner van Ede, woonachtig in de Bloemenbuurt. Getrouwd en vader van 2 zoons en opa van een kleinzoon en een kleindochter.
Sinds december 2019 gepensioneerd en voordien 42 jaar werkzaam in een schoolboekhandel. Daarvoor ook nog 2 jaar gewerkt bij een grote landelijke juweliersketen en bij de landmacht (waarvan 1 jaar in Suriname en 2 jaar ISK). Actief op Twitter met meerdere accounts, zeer geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws en brede belangstelling voor alles wat er in de maatschappij gebeurt. Volgt politiek Den Haag (bijna) dagelijks.

Biografie Alexander Vos de Wael