De man slaat terug

Vrouwen praten er graag en veel over. Mannen ook trouwens. En journalisten verdienen de zonnepanelen op hun huis eraan, want de talkshows staan er bol van: vrouwen moeten minstens de helft van alle topfuncties bemannen… pardon, bevrouwen. Ze nemen het niet langer, genoeg is genoeg, uit de weg met die mannen want die houen de vrouwen natuurlijk tegen. Opzij, opzij, de vrouwen komen eraan, ze pikken het niet en pikken de topbanen in… sorry, het woord pikken is misplaatst natuurlijk.

Nu dacht ik dat de Nederlandse vrouw weinig te klagen had, en zeker niks te mopperen over de rol van de Nederlandse man. Waar ik ook het Nederlandse huisgezin bezoek zie ik bedachtzame, vriendelijke en zorgzame huisvaders in de weer met boodschappen, pampers, kinderwagens en melkflesjes om het kroost op te voeden. Met hun slechts zelden vrije hand schenken ze mij gastvrij en gul koffie. Voordat de tweede feministische golf (of was het de derde, ik ben de tel kwijt) over Nederland heen spoelde was koffiezetten en serveren de vaste taak van de moeder, maar die is anno nu druk met haar personal coach op de hei, of met vriendinnen een vrijgezellenfeestje aan het vieren. Waar ik ook kom is het interieur, in gemeen overleg natuurlijk, persoonlijk uitgetekend en bepaald door de vrouw, en wordt de gezinsagenda met potlood voorzichtigjes ingeschetst door de man, maar met de vrouwelijke vulpen definitief ingekrast. Heel voorzichtig informeer ik wel es bij zo’n vader of hij misschien onder de plak zit (geen zorg: ik formuleer dat natuurlijk anders in de trant van of hij voldoende ruimte krijgt naast de interessante persoonlijkheid van zijn partner). Maar steevast geven ze aan dat er sprake is van een op-ti-male taakverdeling.

Maar de vrouw wil meer. Het is niet genoeg dat zij als minister sinds mensenheugenis de Nederlandse wegen en infrastructuur verstiert… pardon bestiert. Dat ze carpoolstroken aanlegt die nooit gebruikt werden door carpoolers, dat ze snelle treinen bestelt die wrakken bleken, dat ze een nieuw vliegveld erdoorheen dramt, dat ze de baas is van Shell dat geen cent belasting betaalt. Ze wil nog meer invloed, méér, MEER… in de sport, in de kunst, in de economie, in de politiek. Ze wil de beste zijn, de leukste, de knapste, de sterkste, ze wil met make-up, sieraden en hoge hakken dwars door het glazen plafond breken. Ze wil – beschikbaar en klaar ervoor dat ze is – premier worden!

Straks mogen mannen alleen nog maar de vuile was buiten hangen. De kliko aan de straat zetten. Of achteraan sluiten bij elke teamvergadering. Voor de rondvraag mogen de 2 mannen onder hoongelach van de 14 vrouwen dan een puntje inbrengen over het repareren van het koffiezetapparaat. Persoonlijk vind ik het wel welletjes. Ik gooi het over een andere boeg. Als zij mogen wat wij altijd deden dan mogen wij ook wat zij mogen. De aanvalsgolf van de oranjeleeuwinnen zullen wij beantwoorden met een messcherpe counter die dwars door haar defensie snijdt. En dan zal de Nederlandse leeuw brullen en alle brusters brullen mee.

Dus mannen van Nederland: ga met blote benen en open schoenen naar je werk. Meld je ziek om je zieke kind thuis te verzorgen. Zeg dat je hoofdpijn hebt als je iets moet doen wat zij leuk vindt maar jij niet. Begin gewoon met praten en zeg als je vastloopt: ‘ik heb zoiets van…eh… snap je?’ Eis van haar dat ze die enge spin op zolder vangt, zodat jij daar naast de 66 paar die er al staat je 3 nieuw gekochte paren schoenen veilig kwijt kunt. Word de nieuwe heidekoning. Aan de kant voor de man nieuwe stijl. Breek door de betonnen vloer. Geniet ervan. Je bent man!

1 thought on “De man slaat terug

  1. Oh, wat een goed idee. Dan halen we ook meteen 30 % van je salaris, fluiten we je na op straat en als je dan niet leuk reageert dan noemen we je een vuile klootzak, als we je al niet keihard in je ballen knijpen, gewoon, omdat het kan. We nemen je sowieso niet serieus, tenzij we je serieus willen nemen. Oh ja en laten we je een meloen door je neusgat duwen, gewoon omdat het fair is dat jij ook eens begrijpt hoe dat is. Top idee. Ik wil ZO graag wat van mijn verworvenheden delegeren.Waar kan ik me inschrijven voor deze lobby?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *