Schijt aan corona-feestje

In de nacht van zaterdag op zondag jl beëindigde de politie een verjaardagsfeest in De Klomp (gemeente Ede) waar zo’n 150 jongeren aanwezig waren. Een citaat van Omroep Gelderland omschrijft het als volgt:
‘Toen de collega’s daar gingen kijken bleek dat een menigte van ongeveer 130-150 jongeren uitbundig aan het feesten was. Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden hierbij met voeten getreden’.

De jongeren mochten vervolgens het terrein rustig verlaten, maar de sfeer sloeg om. Enkele jongeren staken vervolgens een politievoertuig in brand waarna het terrein door de politie werd schoongeveegd maar waarbij géén aanhoudingen werden verricht.
De wijkagent schrijft verder: ‘Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan op de beëindiging van een dergelijk feest wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!’

Volgens mij is het nog veel onbegrijpelijker dat dit stel idioten er gewoon mee weg komt! Alle regels aan je laars lappen, een politiewagen in de hens steken, jezelf en anderen in gevaar brengen en dan vervolgens gewoon naar huis mogen gaan. Er zijn steeds meer van dit soort ‘schijt aan corona-feestjes’ waarbij nauwelijks of helemaal geen boete’s worden uitgeschreven.

Alle signalen staan weer op oranje en de angst voor een tweede coronagolf lijkt zeer reëel aanwezig waarbij opvalt dat het nu vooral de jongeren zijn die besmet raken en erger, die vervolgens de kwetsbaren onder ons weer kunnen besmetten.

De overheid doet er alles aan om goed voorbereid te zijn op die tweede golf, maar meer nog op het voorkomen hiervan. Steeds wordt er weer gehamerd op de inmiddels overbekende regels als afstand houden e.d.; regels die er tot voor kort voor zorgden dat het virus onder controle werd gebracht. Er is maar één oorzaak voor een tweede golf en dat is het laten vieren van deze regels.
Waar de overheid aan de ene kant alles op alles zet om de tweede uitbraak te voorkomen schiet diezelfde overheid schromelijk tekort op het handhaven van de regels! Op deze manier is het niet de vraag óf er een tweede golf komt maar alleen wanneer die er komt!

 

Willem J. van der Kooij

1 thought on “Schijt aan corona-feestje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *