Kapitaalvernietiging

We hebben een stichting WFCE, zeg maar de draagmoeder van de love-baby van wethouder Leon. Die stichting zou dat WFE wel eens eventjes uit de grond stampen. We hebben ook nog een gemeenteraad, ooit gekozen met de bedoeling het hoogste orgaan van de gemeente te zijn. En we hebben ook nog de provincie, volgens mij nog een treetje hoger.

Enige bescheidenheid van het college zou dus op zijn plaats zijn als het over de WFE gaat maar nee hoor, het college heeft al besloten dat er nog twee scenario’s zijn voor wat betreft de voedselspeeltuin: stoppen of doorgaan! Ik moet zeggen dat ik zelf ook geen andere scenario’s kon verzinnen. Stoppen of doorgaan. Ja, niks doen.  Ik ben daar zelf behoorlijk goed in en ik denk dat de huidige directeur van de stichting WFCE daar ook wel een voorstander van is met een maandsalaris bijna net zo hoog als de jaarlijkse subsidie van de gemeente Ede aan de voedselbank.

Leon licht vast een tipje van de sluier op van het besluit van het college: “Als je de stekker er nu uittrekt, is dat kapitaalvernietiging.” Dat lijkt me wel het slechtste argument om er mee door te gaan. Het was al kapitaalvernietiging toen er aan begonnen werd. En die vernietiging wordt nog groter als je er mee door gaat. Ergens mee door gaan omdat het al veel geld heeft gekost is een debiel excuus.

Doorgaan heeft maar één positief aspect: de rekening wordt naar voren geschoven. Misschien wel zo ver naar voren dat er niemand meer verantwoordelijk is voor de rekening. Niemand zal het wethouder Berry Bouw kwalijk nemen als hij over zeven jaar wel de juiste beslissing neemt en met de echte cijfers komt. Want hij is formeel misschien wel verantwoordelijk maar heeft er geen schuld aan.

Degenen die echt verantwoordelijk zijn voor dit fiasco zitten dan inmiddels weer in de Randstad na een spoor van verliezen en vernielingen in Ede achter te hebben gelaten. Doorgaan dus? Dat heet tegenwoordig ook wel de vlucht naar voren en nooit eerder was die uitdrukking zo van toepassing als nu.

Leon gaat nog even door in de krant als het over stoppen gaat: “We moeten ook uitzoeken hoe dat juridisch zit.” We zitten bijna drie maanden na de uitspraak van de Raad van State. Tien maanden voor die uitspraak lag alles al stil. Er is dus ruim een jaar de tijd geweest om die juridisch aspecten te onderzoeken.

Er wordt per maand nog steeds 60 milletjes uitgegeven aan die directeur en zijn entourage. Er werkt op het gemeentehuis een peloton aan juridische zzp’ers die een jaar de tijd hadden om hier naar te kijken. Maar er was blijkbaar helemaal niemand die de afgelopen maanden naar de juridische dingetjes heeft gekeken als de WFE zou stoppen. Dat is in ieder geval wat wij moeten geloven. Tijd winnen, vertragen, uitstellen, woordvoerdersoverleg achter gesloten deuren. Optie drie is dus al gaande: niets doen.

Wat er ook gebeurt of niet gebeurt, het is kapitaalvernietiging. De grootte daarvan is blijkbaar in handen van dit college. Stap uit de Bergstraatbubbel, wees een vent en stop met die ongein. Dan kun je rustig blijven tot de volgende raadsverkiezingen en wacht de verlengde APPA tot aan het pensioen.

Voor de Edese belastingbetaler is dat goedkoper dan doorkloten met dat WFE.

1 thought on “Kapitaalvernietiging

  1. Dit hele verhaal doet mij denken aan afgelopen weekend , het Edese gemeentebestuur is net Ajax, een vreselijke grote bek ,narcistisch , megalomaan, vreselijke eigendunk , en een plaat voor de kop zo groot als morgen de hele dag.
    En maar denken dat iedereen het met ze eens is , Groetjes uit Bennekom

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *