Feest mee!

Jarenlang probeerde feestneus Marije Eleveld Ede aan het bruisen te krijgen. Het lukte maar niet. Daarna kwam Gemeentebelangen met hun evenementen. Er gebeurde niets. Maar sinds kort waait er een frisse wind door Ede: we bruisen!

Het begon natuurlijk met de eerste Edese Pride, een evenement gericht op de emancipatie van de LHBTIQAPC gemeenschap. In Ede! Wie had dat ooit kunnen denken.

Maar daar houdt het niet mee op. Er komen zelfs speciale subsidies voor het organiseren van festivals. Niks geen zondagsrust maar gewoon lekker trippen op de gesubsidieerde mellow- en technobeats met een paar lekkere pilletjes achter de kiezen.

En we gaan door. Feesten bij Astrant, gewoon overdag voor iedereen onder de 24 jaar, midden in de week. Want waarom zou je naar catechisatie gaan als je bij het gesubsidieerde Astrant lekker een paar joints kunt scoren met je matties?

Het stopt nog niet. Gratis een parkeerterrein weggeven aan een ondernemer uit de Quote 500 die niets liever wil dan zijn winkel op zondag openen wat binnenkort ook gaat gebeuren? Doen we gewoon, feest bij de Albert Heijn uit Bennekom die het gouden koffertje met gemeenschapsgeld dankbaar in ontvangst gaat nemen.

Lekker zuipen op een terrasje? Het wordt mogelijk gemaakt dankzijn het kwijtschelden van de belasting voor alle horeca-ondernemers.

Er komt een nieuw zwembad van 20 miljoen, dat uiteindelijk 31 miljoen gaat kosten, waar de Polar Bears op zondag hun wedstrijden kunnen afwerken.

Dansende drag-queens bij de ingang van de Grote Kerk, blowende jongeren bij Astrant, subsidies voor festivals, sporten op zondag. Jarenlang lukte het niet maar in een half jaar tijd komt het van de grond. Waar hebben we dat allemaal aan te danken? De SGP!

Die zit nu in het college en maakt het allemaal mogelijk. Hier op ededorp zijn we af en toe wat kritisch maar het is nu tijd voor complimenten. Dankzij de SGP lukt het ineens allemaal. Af en toe word ik wat moe van het strooien van al die bijbelteksten op twitter door de SGP’ers maar in de praktijk blijkt de SGP gewoon een drijvende kracht te zijn achter het bruisen van Ede. Dank daarvoor!

Was dat nou zo moeilijk? Het lijkt van niet maar als er duizenden mensen op je hebben gestemd om een zo conservatief mogelijke richting in te slaan en je na een paar maanden collegedeelname Ede trakteert op een totaal tegenovergesteld beleid dan moet je vaststellen: daar is moed voor nodig. Dan moet je het lef hebben om tegen je kiezers te zeggen: we hebben dit beloofd maar we doen dat want we willen zo graag meebesturen.

Nou ja, meebesturen? Is niet de PvdA maar de SGP de bijwagen van dit college? Het lijkt er wel op. Het is nog even wachten totdat we de eerste SGP’ers zien aanschuiven bij het volgende Paarse Avondmaal gehuld in een regenboogjurkje. Maar ook dat gaat goedkomen.

Feest mee met de SGP!

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stuttgart_-CSD_2016Parade-_Drag_queen_04.jpg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *