Ede, biljartstad!

Nou doen ze het weer! De gemeenteraad is met reces, want die hebben al weer drie maanden lang iedere twee weken een vergadering gehad (poepoe) maar het college gaat gewoon door. Het ideale moment om wat onzalige ideeën te lanceren en liefst direct uit te voeren.

Dit jaar kwam er een nieuw zwembad uit de hoge hoed. Voor slechts 20 miljoen! Nou weten we van de World Food Center Experience dat die 20 miljoen gewoon 30 miljoen gaat worden vanwege de oorlog in Oekraïne, de droogte in Italië en de stijgende prijs van caviavlees maar als je eenmaal begonnen bent met zo’n project dan is stoppen nog veeeeel duurder zeggen ze dan.

Zo’n zwembad gaat ook veel nieuwe woningen opleveren wordt er bij gezegd. “Het kan een impuls zijn voor de woningbouwopgave’ verklaarde het college plechtig. Je zou kunnen denken dat het woningtekort al impuls genoeg is voor het bouwen van woningen. Maar nee, ons college gaat eerst een zwembad bouwen en hoopt dat vanuit dat zwembad er een impuls ontstaat om woningen te bouwen. Je kunt ook geen zwembad bouwen maar daarvoor in de plaats direct woningen neer zetten maar het college heeft blijkbaar eerst een impuls nodig. Nog nooit zo’n debiel argument gehoord.

Hoe verzin je het?

Net nadat alle raadsleden hun tandenborstel en bikini hadden ingepakt kwam ineens het plan van het bouwen van een nieuw dorpshuis in Otterlo. Kosten: 8 miljoen maar we weten van de World Food Center Experience en het nieuwe zwembad dat die 8 miljoen ruim 10 miljoen gaat worden vanwege de oorlog in Molvanië, de overvloedige regenval in Australië de gestegen prijs van de kasbananen uit Ede.

Maar dit dorpshuis is dan ook niet zo maar een dorpshuis, het wordt een dorpshuis met een biljartruimte. En niet zo maar een biljartruime, nee, het wordt een heuse multifunctionele biljartruimte! Ede als het middelpunt van biljartend Nederland. Ede, biljartstad! Ede bruist!

Want Nederland is toe aan biljarten. Stop met sportscholen. Stop met sportclubs want we gaan allemaal biljarten. Onder het genot van een biologische wortel en een glaasje bronwater uiteraard. Ja, biljarten past uitstekend in een gezonde levensstijl.

Gelooft u het? Ik niet.

Gaan het biljartpaleis en het zwembad op zondag dicht? Ook niet. Er komt dan een vergadering waarin de meerderheid voor zondagopenstelling stemt waarbij de SGP, krokodillentranen huilend, verklaart dat dualisme nou eenmaal zo werkt en dat het bestuursakkoord die ruimte liet. En iedereen is gelukkig.

Ondertussen stijgen de kosten van het nieuwe station en de WFC Experience door tot astronomische hoogten. Het nieuwe fietspad tussen Ede en Wageningen, ooit begroot op 9 miljoen euro, gaat inmiddels 20 miljoen kosten, vanwege de stijgende waterspiegel, de prijs van de bitcoin en de onafhankelijkheidsstrijd met Drenthe.

De Klinkenbergweg staat iedere werkdag in de spits van 6 tot 6 muurvast. Daar heeft het afsluiten van de spoorovergang bij de Kerkweg niets mee te maken heeft ‘onafhankelijke’ onderzoek van de gemeente Ede uitgewezen. De verkiezingsbelofte van de tunnel bij de Kerkweg is iedereen al lang vergeten.

Daar was geen geld voor.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *