Bomen kappen tegen drinkwatertekort

Soms is dat twitter slecht voor mijn zelfvertrouwen. Dan lees ik dingen waarvan ik denk: waarom ben ik daar nou niet opgekomen? Een voorbeeldje: laatst perste een wolf zich door een buis onder een hek door. Die buis was eigenlijk voor dassen bedoeld. Ik dacht ineens aan de Hoge Veluwe met dat pedante directeurtje die bij hoog en laag beweerde dat die wolf door onverlaten in het park was losgelaten. Achteraf blijkt zo’n wolf zich gewoon door een pvc-buis kan wringen. Dat lijkt me een behoorlijk probleem.

Hoe los je dat nu op? Nachtenlang lag ik wakker. Ik denk immers graag en gratis mee, maar ik kwam er niet uit. Later las ik op twitter een deskundige die adviseerde de buis smaller te maken en er een paar bochten in te maken. Gerustgesteld maar teleurgesteld in mijzelf haalde ik opgelucht adem. We zijn gered. Maar niet dankzij mij.

Vandaag las ik weer zo’n idee waarvan ik dacht: waarom kwam ik daar niet op?

Het gaat om het drinkwatertekort. Ik wist niet eens dat we dat hadden. Maar volgens de krant het Nederlands Dagblad, waarvan ik ook al niet wist dat het bestond, hebben we een drinkwatertekort. Mijn hersenen beginnen dan gelijk te kraken en na een paar minuten wist ik het: we gaan allemaal Appelsientje drinken! De Riedel pompt ieder jaar 500 miljoen liter Veluwsch bronwater op om daar sinaasappelsap van te maken. Die hebben blijkbaar geen drinkwatertekort.

Weer had ik het mis.

Het Nederlands Dagblad laat deskundigen aan het woord die het een goed idee vinden om bossen te kappen in de strijd tegen het drinkwatertekort. En weer buig ik gelaten het hoofd. Ook dit briljante idee kwam niet van mij.

Bomen gebruiken water om in leven te blijven. En wat helemaal een klotenstreek is van die bomen: soms valt er een druppel water op het blad en die druppel verdampt al voor die op de grond valt. Schande!

Heel even dacht ik dat dat dit artikel werd gesponsord door het Warmtebedrijf en dan hou je je hart vast want als Warmtebedrijf dit wil dan staat dit college klaar met de motorzaag om onze bossen eens even een lesje te leren.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat dit artikel een advertorial is van Parenco. Die kunnen van al die gekapte bomen weer mooi karton maken zodat wij pakjes heen en weer kunnen sturen omdat we te beroerd zijn om naar de winkel te fietsen waar je wel alles kunt passen, aanraken en in het eggie kan zien.

Al die gekapte bomen, mooie grondstof voor nog meer verpakkingen! Maar dan heb je weer een nieuw probleem: waar haalt Parenco al dat water vandaan om nog meer karton te maken? Dat weten ze gelukkig zelf al want ieder jaar pompt Parenco 6 miljard liter drinkwater op omdat daar weer nieuwe verpakkingen van te maken.

Goed nieuws dus voor Parenco, de Riedel en Warmtebedrijf dat binnenkort, en ze doen dat voor het milieu, ook massa’s water gaat oppompen om duurzame aardwarmte te leveren.

Maar wat de oorzaak van dat drinkwatertekort nou kan zijn. Ik heb geen idee…

Foto: vindplaats en licentie: https://www.flickr.com/photos/gridarendal/31716687780/in/photostream/

1 thought on “Bomen kappen tegen drinkwatertekort

  1. Jammer dat er niet een woordje afkan over de opmerkingen van dat zelfde raadslid in over de Edese pershobbyisten, iets dat De Vos nogal in het verkeerde keelgat schoot.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *