Bloemenbuurt gefeliciteerd!

“Goooooeeeeedemiddag! Mijn naam is Arnold Versteeg en ik ben hier namens de Warmtebedrijfloterij en ik kom een cheque bij U ophalen! Ik krijg van u € 500 euro en dat bedrag loopt ieder jaar op naar misschien wel duizenden euro’s extra! En dat is niet het enige, want…..u krijgt er jaarlijks een storing bij van een paar dagen en nog eens duizenden grammen aan fijnstof in uw straat!”

“Ja, beste kijkers, ik sta hier in Ede in de Bloemenbuurt en die wijk is dit keer in de prijzen gevallen. De hogere prijzen voor energie namelijk en ik kom hier cheques ophalen. Allemaal voor het goede doel, namelijk onze aandeelhouders in Abu Dhabi.”

“Met uw deelname aan de Warmtebedrijfloterij helpt u bovendien niet alleen de aandeelhouders maar ook het milieu naar de kloten. Jaarlijks gaan er honderdduizenden bomen in onze ovens, en dat niet alleen, we blazen ook nog eens miljoenen kilo’s CO2 de atmosfeer in zodat u over een paar jaar helemaal geen warmte meer nodig hebt!”

“Ik bied u dus eigenlijk ook een vakantie aan, hier in uw eigen huis, omdat het dankzij die CO2 uitstoot zo warm gaat worden dat je niet meer naar Marokko hoeft voor temperaturen boven de 50 graden!”

“Bent u bang voor zoveel opwarming van de aarde? Dan heb ik nog iets extra’s voor u want Warmtebedrijf gaat namelijk ook kou aanbieden! Voor een paar honderd extra per jaar krijgt u ijskoud water door u radiatoren, dat Warmtebedrijf gratis en voor niets gaat oppompen onder Ede. Dat levert ook nog eens een gratis huisverzakking op!”

“En het mooie is….u hoeft in de toekomst niet meer te kiezen. Geen keuzestress meer om de goedkoopste leverancier van energie uit te zoeken want…..eenmaal Warmtebedrijf is altijd Warmebedrijf! U zit namelijk de rest van uw leven hier in de Bloemenbuurt vast aan een contract waar je nooit meer vanaf komt!”

“Let op, beste inwoners van Ede, want de Warmtebedrijfloterijtruck kan ook bij u op de stoep staan. En die kans is groter dan u denkt want de Warmtebedrijfloterij wordt gesteund door Gemeentebelangen, CDA, SGP, VVD en natuurlijk ook de PvdA!”

“Wilt u ook meespelen in de Warmtebedrijfloterij? Dat kan! En dat doet u al zonder dat u het weet. Het mooie van de Warmtebedrijfloterij is namelijk dat u gratis meespeelt, totdat u gewonnen heeft! Pas dan valt u in de hogere prijzen maar die betaalt u dan ook ieder jaar weer!”

“Deelname van politici aan de Warmtebedrijfloterij is uitgesloten. Die wonen namelijk zover van de biomassacentrales af, dat ze geen overlast hebben en gewoon een goedkoop contract afsluiten bij Vattenfall of Eneco. Maar dankzij deze politici krijgt u wel gratis rook in uw straat en kunt u voor niks gezellig fijnstof happen. En u niet alleen, de hele wijk krijgt dankzij de Warmtebedrijfloterij gratis en voor niks een longziekte naar keuze cadeau!”

“Beste kijkers, dat was het weer voor vandaag. Kijk volgende week weer om te zien om ook uw wijk in de hogere prijzen is gevallen want verliezen doe je bij……de Warmtebedrijfloterij!”

2 thoughts on “Bloemenbuurt gefeliciteerd!

  1. Geweldig Mo, wat een sterke column, heb er echt van genoten en mijn vrouw ook. Nu maar hopen dat ze in de Bloemenbuurt niet zo dom zijn om zich onder druk van de gemeente te laten aansluiten.
    Eerst flink isoleren, dan zonnepanelen plaatsen en vervolgens gaan voor een hybride systeem of alleen een warmte pomp. Hoeft de straat niet open, de infrastructuur is er al, dat is alles met elkaar veel duurzamer en kunnen je ook gewoon je energie leverancier blijven kiezen. En luister vooral niet naar het college en de college partijen. Extra waarschuwing, pas vooral op voor de PvdA want die kiezen tegenwoordig vooral niet voor de hardwerkende of eenvoudige Edenaar.
    Sinds ze op het pluche zitten in Ede weten ze van gekkigheid niet hoe ze in het gevlij moeten komen bij de andere college partijen en passen daar hun standpunten op aan.

  2. Waar komt dat koude water vandaan? Diep in de grond zit toch warm water?
    En waar sluiten we warmtepompen op aan? Er is toch geen elektriciteit meer over?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *