WIE IS PAUL?

Natuurlijk niet, je integriteit als gemeenteraadslid is niet zo belangrijk. Laat ik ook het landelijke CDA maar even buiten beschouwing. Ik kom daar nog op terug, de integriteit van de gemeenteraad. Nee, het gaat gewoon over Ede. Er gaan toch zoveel zaken goed!!! Laten wij het daar maar eens over hebben. Bijvoorbeeld: Ede als centrum van Nederland bij het wielrennen! ! Ede wordt structureel op de kaart gezet met het wielrennen. Dat kost een beetje: in 2019 bijna een half miljoen euro belastinggeld uit Ede en en 2021 nu al 70.000 euro belastinggeld uit Ede, maar dan heb je ook wat. Ede wordt wel op de kaart gezet. Een wakker en dapper raadslid vroeg nog even op welke kaart Ede werd gezet maar dat raadslid kon verder fluiten naar een mooie positie op de kandidatenlijst van zijn partij!  Op diezelfde kaart: ARTBASE Ede, de nieuwe geheime NAVO-basis in Ede. Fantastisch!

Trouwens, heb ik dat nu goed gehoord? Komt de start van de Tour de France in 2025 naar Ede? Ik word daar zo gelukkig van! Bijna vergelijkbaar met het Nederlands kampioenschap frikandellen eten dat echt een paar jaar geleden in de gemeente Ede werd gehouden! Zo mooi en gezond! Kan er niet een combinatie gemaakt worden? De start van de Tour de France is dan bij het geheime World Food Experience in Ede en het college van burgemeester en wethouders rijdt al frikandellen etend in het geneutraliseerde begin een paar kilometer  voor de meute uit. Al slalommend wordt om de tientallen windmolens gereden die permanent in het centrum van Ede zijn opgesteld. Dat zou toch mooi zijn. Zo zet je Ede op de kaart. Wel zie je dan als tv-kijker een paar zwartgelakte vlekken op je tv: de geheime ARTBASE in Ede en het geheime World Food Experience. Zo wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld naar nog meer Ede!! Dat was toch maar mooi bedacht door de gemeente Ede. Er werd zelfs in een wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders geopperd dat het college tijdens een openbare gemeenteraadsvergadering gekleed zou gaan in wielrennerskleding! Dat zou Ede echt op de kaart hebben gezet. Maar dat idee werd snel weer losgelaten en als geheim bestempeld door Paul.

O ja, wie is Paul? Die naam spookt al wekenlang door mijn hoofd! Wat is dat toch? Of, beter gezegd, wie is dat bij de gemeente Ede? Een geheime bestuursadviseur? Een pseudoniem voor een wethouder of burgemeester? Laat ik een zin citeren uit de lange termijn planning van de gemeenteraad. Nog even vooraf: wat is ook al weer  het belangrijkste kenmerk van die planning: het vooruitschuiven van onderwerpen uit die planning!!

Nu dat citaat uit die planning (bladzij 16):

“onderwerp: maatschappelijk ondernemend grondbeleid – dit gaat er weer uit – dankzij mail Paul”

Het staat er werkelijk! Ik word helemaal blij van zo’n Paul, wat een kerel! Hij hoeft alleen maar een mail te sturen en het gaat er weer uit. Zoiets verzin je niet, het staat er gewoon!

Nog iets anders waar je niet blij van wordt op die planning: de integriteit van de gemeenteraad! Er komt namelijk een “uitvoeringsprotocol integriteit gemeenteraad”.  Zoiets is een jaar geleden afgesproken en ook hier wordt de planning weer vooruitgeschoven, zoals bij 50% van de onderwerpen op die planning! Gewoon anderhalf jaar later. Maar ja, met zoiets zet je Ede natuurlijk niet op de kaart.

Maar waar dan wel mee?

De oplossing is simpel: een combinatie van wielrennen en openbaar bestuur. Jarenlang werd er in bestuurlijk Nederland de jaarlijkse wielerwegwedstrijd voor burgemeesters gehouden. Hou  gewoon in juni 2022 in Ede die nationale wielerwedstrijd voor burgemeesters in Ede.

Maar 1 ding: hou het geheim (dankzij Paul!).

 

 

 

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Robbie_McEwen_2006_Bay_Cycling_Classic_1.jpg

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.