EDE WORDT OP DE KAART GEZET, JA, NOU EN?

Wat een kletspraat! Natuurlijk gaat dit over het World Food Center Experience, of in gewoon Nederlands: het gemeentelijk voedselpretpark Ede. Maar het gaat mooi wel door! Al dat negatieve gedoe altijd. Het is toch prachtig dat zoiets in Ede komt! Nog wel een klusje voor wethouder Meijer, die verantwoordelijk is voor dat pretpark. Hij is ook wethouder voor luchtvaart. Naar verluidt komt het vliegveld in Lelystad er niet, dus kunnen die toegangshekjes daar weggehaald worden en geplaatst worden bij de ingang van het pretpark in Ede! Gewoon doen, wethouder.

Ook een VVD-raadslid heeft daar iets mee te maken; die doet wellicht toch iets beroepsmatig met de toegangskaartjes (tickets) voor het pretpark? Nou, doe het samen! Dat zet je Ede nog meer op de kaart! Eigenlijk is Ede ook het centrum (center) voor de luchtvaart. In Ede zou toch ooit een vliegveld aangelegd worden? Dus wethouder, haal het oude koepelgebouw Aviodome naar Ede. Die koepel staat nu wel in Amsterdam. De Tekagroep uit Barneveld, gaat het gemeentelijk pretpark in Ede exploiteren. Die Tekagroep is eigenaar van het Aviodome. Dus wethouder, eerst die toegangshekjes halen in Lelystad en dan samen met de Tekagroep uit Barneveld die koepel, Aviodome, weer opbouwen op de hei in Ede, waar ooit het eerste Nederlandse vliegveld zou komen. Geweldig. In 1948 en 1949 was er trouwens in Berlijn een luchtbrug. Zoiets kan toch ook in Ede. Een luchtbrug vanaf  de hei waar de koepel komt te staan, vervolgens per helikopter naar het pretpark en als toetje een helikoptervlucht naar het Kröller-Müller Museum.

Meneer Kröller deed toch ook iets met een vliegveld?

Dan zet je Ede op de voedselwereldkaart. Maar dit is natuurlijk onzin, net zoals dat gemeentelijke pretpark in Ede complete onzin is.

Trouwens, afgelopen donderdagavond was er weer eens een gemeenteraadsvergadering. Opmerkelijk was het optreden van wethouder de heer G. Ritsema, uit Amsterdam. Hij gebruikte een paar honderd keer het woordje “hè”. Maar dat is niet zo erg, zo’n uitroep maskeert mogelijk zijn gebrek aan kennis, of zoiets? Nog opmerkelijker was daarbij het optreden van de voorzitter van die vergadering, burgemeester de heer L. J. Verhulst. Zodra een raadslid een interruptie wenste, kapte hij binnen enkele seconden de wethouder af en gaf stante pede het woord aan een raadslid. Heel apart. Is er soms enige wrijving tussen de wethouder en de burgemeester?

Dan nog even de stemming over het gemeentelijk pretpark. De SGP meldde  dat 2 leden van de SGP tegen het voorstel waren. Dat diende aangetekend te worden bij het raadsbesluit. Vervolgens kwam de fractievoorzitter van de CU in actie. Het kwam erop neer dat die fractievoorzitter de gang van zaken opmerkelijk vond. Hoe kun je je als raadslid ergens tegen zijn als je niet zelf gestemd hebt? Kortom, er kwam een schorsing. Enkele ambtenaren kwamen de voorzitter informeren. Blijkbaar had en heeft die voorzitter gebrek aan kennis over het reglement van orde van de gemeenteraad. Hier staat namelijk precies in wat je moet doen in dit geval. Het ging dus wat dat betreft niet goed in die vergadering. Wat een geklungel van de voorzitter! Dus een leermomentje voor hem.          

Maar er gloort nog iets aan de horizon! Ede kan nog meer op de kaart gezet worden. De UCI, de internationale wielerunie, heeft de locaties vastgesteld voor de wereldkampioenschappen wielrennen tot en met 2025. Dus het jaar 2026 is nog beschikbaar. De gemeente Ede heeft al ervaring met het organiseren van het Nederlands kampioenschap wielrennen in 2019! Wat was dat een uniek parcours! Kasseistroken, bergen, dat parcours was gewoon uitermate selectief. Een geluk daarbij is dat voor dat wereldkampioenschap in 2026 er in Ede genoeg prachtige gebouwen beschikbaar zijn om de wielrenners te huisvesten. Ja natuurlijk, de dan leegstaande gebouwen van het World Food Center in Ede! Dus, burgemeester, regel dat in 2026 het wereldkampioenschap wielrennen naar Ede komt. Het kost een paar miljoen euro, maar die heb je nog over na het faillissement van dat voedselpark. Kom op, zet Ede nog meer op de kaart met het World Cycle Center!!!    

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.