DE STICHTING WORLD FOOD CENTER EXPERIENCE HEEFT EEN MOOIE WEBSITE

De stichting World Food Center Experience in Ede heeft een echte eigen website. Een uitgebreide website. Ronkende teksten en schitterende filmpjes. Een waar voedselparadijs op aarde. Maar toch is er iets raars aan de hand. Voortdurend kun je lezen op die site wanneer het voedselattractiepark van start zal gaan. Het ene moment is dat op die site in 2023 en het andere moment is dat 2024.  Beste stichting, maak dat gewoon in orde. Dat park gaat toch open in 2024? Of wordt de website niet bijgehouden? O, dat is het!

Want je struikelt ook steeds op die site over nieuwe bestuursleden van die stichting die geïnterviewd worden. Maar kijk je dan vervolgens op het overzicht van de leden van het bestuur van die stichting, dan ontbreekt er weer iets. Misschien kan het bestuur van die stichting even kijken in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en dan de eigen website bijwerken. Zelf je eigen website bijhouden, is dat nu zo moeilijk?

Blijkbaar wel. Ach, die stichting komt wel grotere moeilijkheden tegen. Bijvoorbeeld het op tijd inleveren van voortgangsrapportages bij de gemeente Ede en dus ook bij de gemeenteraad.  De laatste rapportage moest worden ingeleverd zijn op 1 maart jl. Die rapportage kwam op 10 mei jl. terecht bij de gemeenteraad. Maar ja, er moest meegedeeld worden dat er geen succesvolle aanbesteding was gedaan. Tja, dan vlucht je naar voren en lever je je spullen gewoon ietsje later in. Op 1 april jl. en op 1 juli jl. zijn dan ook subsidiebedragen van de gemeente Ede niet betaald aan het WFC! Maar wat maakt dat nu uit: een miljoentje meer of minder. De provincie Gelderland heeft wel netjes al miljoenen euro’s aan subsidie overgemaakt.

De eerstkomende prachtige datum is 1 september a.s. Op die datum moet er wederom een voortgangsrapportage afgeleverd zijn bij de gemeenteraad van Ede. Dat is al over ruim 3 weken!! Zou in die tijd een succesvolle aanbesteding van het gebouw Experience afgerond zijn? Want dat is wel afgesproken! Nou, op de website TenderNed.nl kun je zien of het gebouw daadwerkelijk is aanbesteed. Dat is dus, u raadt het al, niet het geval.

Vooruit dan maar weer! Enkele voorspellingen. De 1e voorspelling: in dit najaar zal wethouder Meijer met een raadsvoorstel komen om nog enkele miljoenen euro’s meer te lenen aan het WFC. IK schat dat huidige lening van 22 miljoen euro uitgebreid wordt naar 30 miljoen euro. De 2e voorspelling: de stichting WFC heeft inmiddels aangekondigd dat er een vertraging is en dat pas in het voorjaar van 2024 de Experience geopend zal worden. Ik voorspel dat kort na de zomervakantie 2024 de opening (op het WFC-terrein) zal plaatsvinden van louter en alleen het paviljoen van het WFC dat stond op de Floriade in 2022. Bescheidenheid siert de mens! Ja toch! Maar de naam mag er wezen: The World Food Center Experience Pavilion!! Of, en dat is misschien een nog beter idee, wordt dat paviljoen geplaatst op het stadspark naast het gemeentehuis: The City Park Pavilion!! Er wordt nu al gefluisterd ten gemeentehuize dat in dat paviljoen een fijn ouderwets cafetaria gevestigd zal worden met lekkere kroketten en heerlijke vette bitterballen. De opening van dat eetwalhalla zal, naar verluidt, verricht worden door de  dan eerstverantwoordeljke wethouder van gezondheidsbeleid, met een biertje in zijn hand, proost! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *