DE INWONERS VAN EDE VERDIENEN EEN EERLIJK VERHAAL

Dat is de titel van een interview dat de fractievoorzitter van het Edese CDA gaf aan EdeStad.

Heel fijn hoor, beste meneer van het CDA, dat u vindt dat wij een eerlijk verhaal verdienen.  Wat bedoelt u daarmee? Iets over uw oud partijgenoot Omtzigt? Dat hoopte ik wel en fluks begon ik het stukje te lezen. Maar helaas, het enige wat u zegt over de kwestie Omtzigt is het volgende, ik citeer: “Er is werk aan de winkel voor het landelijk bureau”. In het hele interview staat verder niets te lezen over die kwestie. Dat is raar. Heeft het Edese CDA daar geen mening over? Juist zo’n interview is een prachtige gelegenheid om daarover iets krachtigs te zeggen. Maar nee hoor, volgens de fractievoorzitter van het Edese CDA is het glas halfvol. Nou, dat schiet op.

Heeft de fractievoorzitter van het Edese CDA het memo van oud partijgenoot Omtzigt gelezen? Ik wel! Gezellige lectuur bij de open haard. Ik had al genipt aan dat halflege glas rode wijn.

Uw roerganger Wopke Hoekstra had het trouwens een dezer dagen nog over de heer Omtzigt. Hij besprak gewoon in het openbaar de mogelijke ziekte van die man met een paar honderd CDA-ers. Was u daarbij? . Wat vindt u daarvan? Wat vindt de Edese afdeling van het CDA van het huidige landelijke CDA? Dat had in uw interview naar voren moeten komen. Of vindt u dat uw roerganger gewoon in het openbaar over iemand zijn mogelijke ziekte kan kletsen? Maar misschien vindt u dat allemaal te eng. Eigenlijk toch een andere titel over uw interview? Bijvoorbeeld: “De CDA-leden hebben recht op een eerlijk verhaal” of zoiets. Trouwens, steunde u de oproep van CDA-leden voor een extra partij-congres? Dat had best in dat interview gekund.

Wel heeft u het in dat stukje over de woningnood in Ede. Da’s mooi. Doe daar dan ook wat aan. Kom met een initiatiefraadsvoorstel daarover met een visie over die woningbouw. Wees creatief. Want kent u de lange termijn planning van uw gemeenteraad over de woningbouw? Daarin staat  de planning over de woningbouwvisie. Letterlijk staat er: “planning onbekend”. Beste man, aan ’t werk daarmee; scoor!

Dan komen in uw interview de desastreuze verkiezingsuitslagen van uw partij voorbij. Heeft u de laatste peiling van Maurice de Hond gelezen? Volgens die peiling zou in Ede het CDA in maart 2022 uitkomen op 2 raadszetels. Dus neem initiatief. Ga bijvoorbeeld, omdat u over de woningnood nogal veel vertelt in uw interview, openlijk twijfelen aan het WFC. Het World Food Center dat zo nodig in Ede moet verrijzen. Is het niet veel verstandiger om iets aan de woningnood in Ede te doen in plaats van een megalomaan project van ruim 70 miljoen euro belastinggeld te blijven steunen?

Dat kan nog, zelfs op die locatie! Dreig met opstappen uit de coalitie!

Maar dat alles zal niet gebeuren. Misschien gaan de CDA-leden uit Ede wel het landelijk bureau helpen met het organiseren van het extra partij-congres. Dat moet toch ook gebeuren! Laten we wel zijn (en eerlijk).

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.