DE BURGEMEESTER HOUDT VAN DE MEDIA

De burgemeester is m.i. publiciteitsgeil. Wat betekent dat eigenlijk? Als je publiciteitsgeil bent, dan ben je erop belust om in de publiciteit te komen. Nou, dat lukt de burgemester van Ede zeer goed.

Afgelopen zaterdag 20 augustus jl, verscheen een interview met hem in dagblad De Gelderlander.

Begrijp ik het nu goed dat de burgemeester van Ede van mening is (in dat interview) dat het vluchtelingenvraagstuk in Nederland een gevolg is van de kloof tussen de randstad en het platteland? Dat lijkt mij een zeer beperkte visie. Waarschijnlijk snap ik er niets van. Wel jammer is het dat de burgemeester in dat interview verkeerde cijfers hanteert. Daarnaast heeft hij het in dat interview even over statushouders. Hij vertelt er niet bij dat de gemeente Ede  per 1 juli jl. 57 statushouders had moeten huisvesten. Slechts 25 werden gehuisvest, maar 44%; dat is gewoon onvoldoende!

Maar nu zal de burgemeester wellicht langzamerhand op weg gaan naar tv-optredens! Bij het programma OP1, of misschien wordt hij wel side-kick bij Johan Derksen!! Iets leuks voor Hart van Nederland of Shownieuws, samen met Patty Brard. Of de zondagochtend tv; het Business Class programma van Harry Mens. De gemeente Ede moet daarvoor iets betalen, maar dan heb je wel wat.

Daar zou de burgemeester kunnen vertellen dat zo spoedig mogelijk bij Ede, in de Foodvalley, 100.000 woningen gebouwd zullen gaan worden. Dat programma gaat tenslotte voornamelijk over onroerend goed. Na dat optreden op een holletje naar het zondagmiddag tv-programma Buitenhof, waarin hij met verve gaat meedelen dat alle boeren in de gemeente Ede, dus in de Foodvalley, allemaal gewoon boer kunnen blijven. Over die 100.000 woningen zal hij dan ongetwijfeld wijselijk z’n mond houden.

Maar even terug naar het begin van deze column. Waarom is hij, m.i., publiciteitsgeil? Wel, per september 2023 kan de burgemeester Verhulst herbenoemd worden als burgemeester van Ede. Gezien de Gemeentewet en gezien een gemeentelijke verordening zal langzamerhand een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad moeten worden ingesteld om een advies over die herbenoeming te gaan geven aan de commissaris van de koning in Gelderland. Misschien is dat wel de mooie diepere achtergrond voor de publicitaire aanvalsdrift van de burgemeester. Dus in dit najaar gaat de gemeenteraad iets doen in dit kader. Dat zal niet meevallen na een zomerslaap van 2 maanden. Geruststellend is wel dat de maandelijkse beloning voor de raadsleden van circa 2.000 euro gewoon is doorgegaan. O ja, nog even. In september a.s. zal de agendacommissie van de gemeenteraad qua samenstelling veranderen. Althans dat is afgesproken. Dus zal dat wel weer worden uitgesteld.

Maar mogelijk staan die afspraken wel in de Lange Termijn Planning van de gemeenteraad. Daar staat zoveel in, dat bijna niemand merkt, en zeker de gemeenteraadsleden niet, dat het onderwerp “Parkeren Rietkampen” spoorloos verdwenen is. Zou in het dagblad De Gelderlander daarover een mooi interview kunnen komen met de verantwoordelijke wethouder De Pater?

Dan kan ik me daarover nu alvast op verheugen!   

1 thought on “DE BURGEMEESTER HOUDT VAN DE MEDIA

  1. De burgemeester. Vroeger een ‘ambt’ waar je alleen wat van hoorde als er wat te melden valt. De burgemeester was iemand die snel ingreep en als woordvoerder fungeerde als er een calamiteit was (zie vuurwerkramp Enschede, waterramp Valkenburg). Verder was de burgervader op de achtergrond druk met formaliteiten etc.

    Kennelijk heeft deze burgemeester zoveel tijd over dat hij 1) een boek kon schijven en 2) continu de neiging heeft om met totaal onbelangrijke zaken op de voorgrond te treden.

    Dat schept een beeld van iemand die in principe weinig meerwaarde heeft voor Ede. Waarom wordt een burgemeester eigenlijk niet gekozen? Waarom zo’n kleurloze betweter aan het roer? Vragen… vragen… vragen…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *