Slava Oekraïne Glasmacher

Wesley Glasmacher van Forum van Democratie in Ede wil niet kiezen tussen Oekraïne en Rusland. Zegt ie.
Hij is wel tegen de oorlog maar die gaat maar door en dat is vreselijk voor de Oekraïense bevolking die in het meest corrupte land van de wereld leven. Zegt ie.
Maar ja het westen wil niet onderhandelen. De Russen wel want die willen vrede. Zegt ie.
Vreselijk kwetsend ook die Oekraïense vlag bij het Edese gemeentehuis. Dat geeft alleen maar verdeeldheid. Zegt ie.
Ondertussen geen woord van kritiek op Rusland of oorlogsmisdadiger Poetin. Logisch want hij is niet neutraal. Dat zegt ie zelf zoals u kunt lezen.

We trappen er dan ook niet in Glasmacher. Want achter het masker van je zogenaamde neutrale opstelling zit het gezicht van een Poetinist. Dacht je nou echt dat we vergeten waren waar je partij voor staat? Dat we vergeten waren dat je leider Baudet heeft gezegd dat ie heel erg blij is met deze strijd, want eindelijk is er een front tegen de globalisten. Dat ie hoopt dat Rusland wint en dat het fantastisch is dat er iemand zoals Poetin is. Dat ben je niet vergeten Glasmacher.

Daarom spreek je met een gespleten tong Glasmacher. Want neutraal betekent hier het recht van de sterkste en het uitleveren van de Oekraïne aan het totalitaire Rusland.

We trappen er dan ook niet in Glasmacher, want we kennen je ideologie. We weten wie je bewondert. Jij kiest voor de ideologie van extreem rechts. De ideologie van de Orbans, de Trumps, de Nethanyahus van deze wereld. De extreem rechtse idiotie van een dictator. Niks geen democratische rechtsstaat, geen vrijheid van meningsuiting, niks geen rechters die de overheid aan de wet houden, weg met homo’s en vrouwenrechten, leve de sterke man.

Daarom is je verzet tegen de Oekraïense vlag een doorzichtige stap. Dacht je nou echt dat we je niet doorhadden?

Die vlag moet dan ook blijven hangen. Ze staat voor solidariteit met een land dat aangevallen wordt door een dictator die zijn eigen burgers knecht en nu ook Oekraïne wil knechten. En die vlag vind je blijkbaar lastig Glasmacher. Misschien omdat je elke keer als je die vlag ziet eraan herinnerd wordt dat je een regime verdedigt dat net weer een bom op een ziekenhuis heeft gegooid of een kind heeft gedood.

Alleen door je ideologische verdwaasde argumenten te herhalen lukt het je misschien daarvan weg te kijken en stiekem te hopen, net als je leider Baudet gezegd heeft, dat Rusland Oekraïne overwint.

Juist ook daarom moet de Oekraiense vlag blijven hangen. Niet alleen uit solidariteit maar ook om extreem rechtse Poetin aanhangers er steeds aan te herinneren dat ze fout zijn in deze oorlog. Dat hun zogenaamde neutrale opstelling een keuze voor dictatuur en tegen de democratische rechtsstaat is.

Daarom ook voor jou Glasmacher: Slava Oekraine!

Raadslid wil niet dat Oekraïense vlag bij Edes gemeentehuis wappert – EdeStad.nl Nieuws uit de regio Ede

https://twitter.com/mmeeuw/status/1553833737242218498?lang=nl

Foto en licentie: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Photograph_of_the_Ukrainian_flag.jpg

9 thoughts on “Slava Oekraïne Glasmacher

 1. Correctie:
  Het is “slava ukraini” of vertaald: “Glorie aan Oekraïne” en niet “slava Oekraïne” (een onbegrijpelijke mix)

 2. Beste heer van der Panne,

  Gefeliciteerd!
  Uw bijdrage is het perfecte voorbeeld van hoe in ons land tweedeling en onverdraagzaamheid wordt gepromoot. Met prachtige scheldwoorden die bedacht zijn voor iedereen die een andere mening heeft dan die wordt voorgeschreven.

  Het kwam u zeker goed uit, dat de heer Glasmacher het onderwerp ‘vlag’ aankaartte? Eindelijk los te kunnen gaan na anderhalf géén enkele aanleiding te hebben gehad om hem ergens van te kunnen beschuldigen.
  De afgelopen periode heb ik nl. in de Gemeenteraad geen onvertogen of onfatsoenlijk woord uit de mond van Glasmacher gehoord.

  Glasmacher komt over als iemand die voor zijn mening uitkomt, open en eerlijk communiceert én consequent is in zijn opvattingen. Hij staat voor Democratie én burgerinspraak en is heel duidelijk tegen welke oorlog dan ook. Hij is gekozen om als volksvertegenwoordiger vragen te stellen en kritiek te leveren op het beleid. Op de keuze om wel de ene vlag te hijsen als steunbetuiging en niet de andere.

  Waar blijft uw commentaar over echte wandaden?
  Over de tientallen crises van de afgelopen jaren, de ontvoerde kinderen, de voedselbanken die het niet meer aankunnen. De polarisatie en de grote ontevredenheid en zorgen over de energie, zorg, het woningtekort en het toeslagen-schandaal. Het wegsturen van boeren. Allemaal zaken waar FvD niet verantwoordelijk voor is.

  Nee, het is veel makkelijker om iemand die u geenszins kent zo respectloos, vol haat en onbeschoft als u heeft gedaan te beschrijven. U bent er duidelijk trots op. Net als alle mensen met een gezond verstand is Glasmacher tegen dictators en een onzinnige oorlog waarbij alleen verliezers zijn en geen winnaars. Dat had u kunnen weten als u de moeite had genomen om in gesprek te gaan of op z’n minst naar hem had geluisterd!
  Zou dat het verschil zijn met een professionele columnist/journalist…?

 3. Beste mevrouw Christy ?, Glasmachers partij verdedigt een oorlogsmisdadiger, wil Oekraine uitleveren aan een fascistische staat en keurt een aanvalsoorlog goed. Glasmacher neemt daar om ideologische redenen geen afstand van. Dat heb ik even aangekaart.
  Verder ben ik benieuwd of u weet of Glasmacher al afstand genomen heeft van de FVD plannen om weer gas te gaan boren in Groningen. Ik hoor het graag.

 4. Beste Christy, of eigenlijk beste iedereen, dit is een platform wat het functioneren van de bestuurders van de gemeente ede op satirische cq ironische wijze aan de kaak stelt.
  Dat dit soms niet bij iemand in het pulletje valt dat kan.
  Probeer er doorheen te kijken .
  zoals de grote Dirty Harry ooit zei: Opinions are like asshole’s , everybody has got one !!!!

  Groeten uit het nu nog mooie Bennekom, enjoy life as it comes !!

  Piet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *