27.258 Edenaren moeten weg

Gehoord deze week in de Tweede Kamer: vier miljoen Nederlanders moeten weg. Tenminste volgens Tweede Kamerlid Freek Jansen van Forum Voor Democratie (FVD). Vier miljoen, dat is omgerekend zo’n 23% van onze bevolking. Je vraagt je af wat dit zou betekenen voor de mensen in ons land en hoe dat uitgevoerd moet worden. Dát maakte de FVDér echter niet duidelijk. Het bleef bij een beetje roepen in de ruimte zonder verantwoordelijkheid te nemen.

Om toch wat concreter te maken wat dit plan zou kunnen betekenen vertaal ik de wens van de heer Jansen daarom naar gemeentelijk niveau.

Stelt u zich daartoe voor dat een lid van de gemeenteraad in Ede voorstelt dat 23% van de inwoners van Ede verkast naar een ander land, dat een meerderheid van de gemeenteraad dat voorstel aanneemt en dat ons college van B&W dit uit gaat voeren. Wat kan dit praktisch betekenen?

Voor geheel Ede met een bevolking van 117.000 inwoners zou de wens van de FVD een vertrek betekenen van 27.258 inwoners. Als iedereen in Ede zijn steentje bijdraagt, betekent dit dat 17.653 mensen uit Edestad moeten opdonderen, 509 Otterloërs in moeten rukken, 815 Harskampers op kunnen zouten, dat we 624 Wekerommers de grens over zetten, dat 3.168 Lunteranen op moeten pleuren, 848 Ederveners hun anker moeten lichten, 3.512 Bennekommers op moeten stralen en 106 inwoners van de Klomp en nog een plukje in Deelen en Hoenderloo gewoonweg moeten verdwijnen.

Wie bepaalt wie er weg moet? Om het draagvlak zo groot mogelijk te maken is het goed  die verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij de mensen zelf te leggen. Bewoners beslissen zelf, bijvoorbeeld middels een volksraadpleging, wie er moet vertrekken.

Als duidelijk is welke bewoners weg moeten, is het natuurlijk handig als deze groep herkenbaar is. Binnen de FVD wordt op dit moment middels historisch onderzoek nagedacht over hoe je een groep te verwijderen mensen herkenbaar kunt maken.

Tot zover de praktische uitvoering van het FVD plan.

Het kan natuurlijk zijn dat u door de praktische betekenis van de woorden van de heer Jansen geschrokken bent. Of zelfs dat u het ongelooflijk schofterig acht dat zulke ideeën ongestraft in ons parlement kunnen worden geuit. In dat geval heb ik een alternatief voorstel.

Mijn alternatief is dat we in elke woonkern van Ede een openbare biechtplaats oprichten waarin alle mensen die GVD (excuus) op die fascisten van Forum voor Democratie hebben gestemd, komen beloven dat ze dat nooit maar dan ook nooit meer zullen doen.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:FrederikJansenFVDHeijmans.jpg (grootte aangepast)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *