JUIST HEEL VEEL STOEPKRIJT

Afgelopen vrijdagavond heeft de politie op de hoek Galvanistraat/Keesomstraat een tweetal staande gehouden en bekeurd vanwege ‘stoepkrijten’. Op het muurtje bij een groot opvallend kantoorgebouw hadden de twee wat teksten achtergelaten en dat mag nu eenmaal niet. Gevolg… 150 euro boete per persoon.

Even voor de duidelijkheid, het ging hier dus niet om kinderlijk kattenkwaad. Nee, in dit specifieke geval ging het om een heuse, met voorbedachte rade uitgevoerde activistische aanslag, op de infrastructuur van een onderneming die het hart vormt van de economie die onze samenleving voorwaarts drijft. Juist… de Rabobank!

Het duo had dan ook een duidelijke boodschap voor dit concern. Goed leesbaar en ook nog met gebruik van meerdere kleuren zijn er zorgvuldig een tweetal zinnen aan het kale, donkere en op zich deprimerende muurtje aangebracht: Rabo RED de AARDE van BEDREIGENDE OPWARMING: CO² ↓↓ !!!

Dat deze zin niet zomaar even uit de losse pols tot stand is gekomen bewijst wel dat de eerste letters van al de woorden die met hoofdletters zijn geschreven weer het woord RABO vormen. Om deze indringende oproep verder te ondersteunen hebben de auteurs een zeer dringende advies: KOM MET EEN GOED KLIMAATPLAN!

Kijk, nu komen we ergens. De stikstofproblematiek wordt juist heel veel veroorzaakt door de agrarisch industrie. Collega Astrid had het er al over hoe het aantal boeren sterk is afgenomen maar het aantal dieren per vierkante meter alleen maar is toegenomen. We importeren heel veel voer, mesten en slachten heel veel dieren, exporteren heel veel vlees en blijven daarna juist hier zitten met heel veel stront en fijnstof.

En dat allemaal op een beperkte hoeveelheid grond waarvan er ook nog eens heel veel in onze regio ligt. Juist de… Foodvalley! Voor tegenactie moet je dan ook in de ‘hoofdstad’ zijn van zo’n groot agrarisch gebied. Dan moet je zijn waar dit soort vervuilende industrie heel veel mogelijk wordt gemaakt juist door financiering. De Rabobank heeft dan principieel ook heel veel schuld aan de situatie waarin we ons bevinden.

Daarom is het een goede zaak dat deze bank zich nu juist heel veel gaat richten op zaken die de stikstofcrisis sterk gaan reduceren. De sleutel tot succes is enerzijds veranderend koopgedrag bij ons als consument en anderzijds de banken die alleen maar met geld schuiven als er op een verantwoordelijke manier geproduceerd wordt. Want vraag en mogelijke financiering zijn nu juist eenmaal de zaken die ondernemers drijven!  

Dus Rabobank, om al vast jullie goede bedoelingen te laten zien stel ik voor om die boetes te gaan betalen. Nodig vervolgens het duo uit in dat mooie grote kantoor van jullie om van hun visie te leren. Maak dus van stoepkrijt nieuw in te voeren beleid. 300 euro voor het inhuren van verantwoord beleidsadvies. Het lijkt mij een koopje. Laat dus heel veel van de komende agrarische revolutie beginnen. Juist hier in… Ede!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *