GEESTVERRUIMENDE ROMMEL

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt! In de luwte van enkele wat afgelegen parkeerplaatsen in Ede is het regelmatig raak. Na het positioneren van de auto gaat het los. In groepsverband lekker chillen in optima forma. Daar heb je dan ook vooral de volgende essentiële ingrediënten bij nodig: snoepgoed, sigaretten, veel blikjes Redbull, snacks van de Mac, drank, wiet en niet te vergeten lachgas natuurlijk. De menselijke geest moet zo nu en dan ook eens flink verruimd worden niet waar?

Na zo’n intense genotssessie, met de ‘ballonfiësta’ als hoogtepunt, laat je vervolgens alle verpakkingen van genoemde zaken gewoon ter plekke achter. En hoewel gesuggereerd wordt dat Redbull vleugels geeft zit er blijkbaar toch nog te weinig energie in om de rommel op te rapen en te verzamelen. En dat dan ook nog eens mee te moeten nemen in je auto. Ben je gek! Een effect van geestverruiming is blijkbaar zelden opruimen. Het zijn dan ook ‘helden op sokken’ deze vretende, zuipende en inhalerende aso’s!  

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt? Er loopt namelijk ook een select groepje mensen in Ede rond die blijkbaar tijd en energie steken in het opruimen van de enorme rotzooi die anderen in het publieke domein achterlaten. Die dan gewapend met een grijper en een plastic zak bosjes, struikjes, perkjes en bermen, en dus ook parkeerplaatsen, ontdoen van zaken die anderen achteloos van zich hebben afgeworpen. Die staan dan ook bekend als de zogenaamde lokale ‘schone helden’!  

Een heldhaftigheid die wellicht ook geestverruiming geeft omdat men ervaart dat het een stapje is op weg naar een beter leefmilieu. Waar men geen super geconcentreerde energiedrankjes voor nodig heeft om in actie te komen. Zie je er één ergens lopen, schroom dan niet om een fikse duim omhoog te steken en iets van “goed bezig!” te roepen. Dat stimuleert zeer zeker het geestelijk welbevinden van al deze propere Edenaren. Die in actie komen waar anderen het hebben laten liggen!

Link: Schone Helden Ede (op Facebook)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *