BIEDT ZICH AAN: FORMATEUR

Afgelopen week kwam de SGP weer als grootste partij in gemeente Ede uit de (stem)bus. Van harte gefeliciteerd! Ik wil dan ook hierbij onze mannenbroeders van de 3-delige pakken en de oranje stropdassen een heel mooi aanbod doen. Als onderdeel van de geheel nieuwe bestuurscultuur en als ultieme vorm van burgerparticipatie en transparantie heb ik namelijk voor jullie, en de inwoners van onze mooie gemeente, het volgende bedacht:

Sla het proces van informeren maar heel snel over en begin direct maar aan de formatie van een fonkelnieuw nieuw college. Dat allemaal niet meer onder leiding van zo’n stoffig (extern) politiek zwaargewicht, maar rechtstreeks door een welwillende onafhankelijke burger met een bovengemiddelde interesse in de lokale politiek en gezegend met een duidelijke visie voor de nabije en verre toekomst voor de Edese samenleving!

Kortom, ik bied mij dan ook geheel belangeloos aan om deze klus grondig en snel voor jullie te klaren. Waarom zou je moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Zijn jullie er klaar voor? We gaan nu echt helemaal voor een geheel groen, duurzaam en sociaal milieubeleid en schuwen daarbij niet om nu eens echt knopen door te hakken. Dat wordt me toch een portie rentmeesterschap in optima forma staatkundige broedervrienden.

Wie gaan het nieuwe Edese college vormen? Naast de winnaar SGP nomineer ik de CU, D66, GL en de PvdA. Dat levert een goed werkbare meerderheid van vijf zetels in de raad. De invulling van de wethoudersposten is geen probleem. In de SGP gelederen staat alleskunner A. Versteeg al klaar. Verder L. Meijer (CU), S. Nijenhuis (D66) en good old H. van Huijstee (PvdA) wil vast ook nog wel een keertje komen opdraven.

Alleen Groenlinks heeft iets moeite wethouders te leveren en vast te houden. Maar wellicht kunnen die een beroep doen op vers raadslid Erik Wesselius. Als je al een SP-er uit het verre Amsterdam als wethouder hebt gehad dan is iemand van Mens & Milieu uit Bennekom ook wel mogelijk lijkt mij. Dit keer dus helemaal geen vrouwen in het college van B&W, maar ik weet dat jullie van de SGP daar echt niet moeilijk over gaan doen.

Dus nu ook even geen CDA die soms bij duurzaamheidsakkoorden dwars gaat liggen, geen ‘Bouwen, bouwen, bouwen’ VVD of de ‘Alleen maar leuke dingen doen voor de mensen’ van Gemeentebelangen. Het is tijd voor concrete actie om een college te vormen met het sterkste oog op het welzijn van mens, dier en milieu. Zaken die enorm onder druk staan, laat maar zeggen; het binnen SGP-kringen welbekende ‘zuchten der schepping’.

SGP wees vergevingsgezind en hanteer de mantel der liefde naar partijen die in het verleden jullie negeerden. Hoog tijd om van belijden van duurzaamheid over te gaan tot maatregelen voor een echt beter leefmilieu voor ons Edenaren. Jullie hebben nu de kans voor het grijpen. Ik sta dus geheel ter beschikking. Slechts voor een doosje zuivere gereformeerde cocaïne (pepermunt) wordt ik graag de Edese Herman Tjeenk Willink.

Foto: https://www.flickr.com/photos/roel1943/6760088645

1 thought on “BIEDT ZICH AAN: FORMATEUR

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *