In je tussenuur naar Bernardo’s

Weekend, lekker!

Tijd ook weer voor een nieuwe column voor EdeDorp.

Niet moeilijk deze keer. Het stoplicht in Ede staat op rood, op groen er is hier altijd wat te doen. Maar dan ook echt: asbest, afgesloten wijken, NL-alerts, hele gebouwencomplexen tot de grond toe afgebrand. Genoeg om over te schrijven. Ook minder dramatische berichtjes over ons ‘prachtige dorp’ / ‘onze prachtige stad’* grepen mijn aandacht. Vanwege de privacy mogen we niet meer weten wie er geslaagd zijn bijvoorbeeld. (Onze samenleving wordt steeds leuker.) Ook heb ik na een lang en fijn weekend eindelijk het bestuursakkoord bekeken.

Een rampenverhaal over hoe de gemeente Ede de komende vier jaar miljoenen euro’s gaat verbranden op pagina 8 smeekt eigenlijk om een column. Twee nieuwe windmolens, vijftig hectares natuur ombouwen tot industrieel zonneveld is pas de minimale doelstelling. Onderzoek naar geothermie, je houdt je hart vast. Allemaal om te kunnen zeggen hoe duurzaam je bent. Voor de mens, natuur of onze planeet maakt 0,0003 graden temperatuurverschil in 2100 niet zoveel uit. Maar ja, het klinkt zo lekker groen!

Maar het is allemaal zo negatief. Daarom gaat deze column over iets totaal anders. Namelijk:  Bernardo’s. Want of je nu de hele Veluwe wil ombouwen tot windmolenpark of je je houtkachel elke dag flink op wil stoken, iedereen houdt van Bernardo’s.

Niet alleen in Ede is de ijssalon een begrip maar ook steeds vaker daarbuiten. Vorig jaar won de trots van Ede al de titel ‘beste ijssalon van Nederland’ tijdens de wedstrijd van het RTL4 televisieprogramma: ‘de beste van’. Dit jaar struikelen de bloggers over elkaar om Bernado’s de terechte lof toe te zingen. Bij Kekmama & Dailycappuccino staat Bernardo’s op nummer 1. Volledig terecht natuurlijk. Behalve dat het ijs van Bernardo’s ook gewoon super lekker is, het aanbod origineel en afwisselend is zijn de mensen die de zaak runnen ook nog eens sympathiek en benaderbaar. Wat wil je nog meer?

Nou, de Bernado’s franchise natuurlijk. Want de rij is soms echt te lang. De tuk-tuk is een prima eerste stap. Bernardo’s komt naar je toe deze zomer. Maar waarom daar stoppen? Een filiaal in de Stadspoort lijkt een prima eerste stap. Lekker in je tussenuur naar Bernardo’s vanaf de Kenniscampus en voor de Maandereng en Rietkampen ideaal. En waarom daar stoppen? Snel een filiaal openen in Lunteren, Bennekom en op De Hoge Veluwe National Park. En daarna neemt Bernado’s wereld over. Noemen we Ede voortaan het World-ijs-centrum, zijn onze bestuurders ook weer blij.

Of niet. Bernardo’s je bent mooi zoals je bent, blijf lekker jezelf. En bedankt voor je lekkere ijs!

* doorhalen wat niet van toepassing is.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *