Vakantie

Vakantie is heerlijk. Even geen lokaal nieuws, lokale politiek, even niet nadenken over onderwerpen voor een columpje op EdeDorp. Ook niet in de buurt zijn als de door ‘Drank & Drugs’ groot geworden Lil Kleine op het podium staat in je dorp. Ik schrijf dorp. Niet omdat ik sinds het schrijven van deze column niet meer geloof dat Ede een stadje is. Maar omdat ik op het prachtige Twitter las dat het pleit toch eindelijk beslecht is.

Stichting Ede Marketing heeft een fijne website: www.bezoek-ede.nl waar je kan zien hoe mooi onze gemeente is. Zelfs al onze geheimen staan er op, dus dat is sowieso spannend. En prachtige plaatjes op Instagram, wat wil een mens nog meer?

Maar goed, daar ging het niet om. Op die website bevindt zich deze pagina, getiteld: ‘Dorpen in de gemeente Ede’. Daar staan netjes alle Edese kernen genoemd. Zo dus ook Ede zelf. En de beschrijving daarbij geeft antwoord op de vraag die Ede al die jaren heeft verscheurd.

Het dorp Ede is middelgroot, biedt een ruim centrum met veel winkels, horeca en cultuur. Ede telt twee stations, veel culturele hotspots, een ziekenhuis en een gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers.

Het dorp Ede. Onze website heet al een tijdje EdeDorp, maar volgens mij was dat meer een flauwe toespeling op onze lokale krant de EdeStad, dan dat onze Douwe stelling nam in de discussie. Wel lekker dat dit nu niet meer speelt.  Hoewel ik tijdens mijn vakantie ook af en toe flarden opving van de stadse problematiek die ons dorpje teistert. Weer een stapel auto’s in vlammen op, toestanden rondom diversiteit & immigratie en Frans Bauwer. Of zou dat laatste ook gewoon in dorpen spelen?

In ieder geval was het heerlijk om even weg te zijn. Maar het is ook lekker om terug te zijn. Benieuwd wat er allemaal in ons prachtige dorp gaat gebeuren na deze mooie zomer.

De lokale politiek begint weer. We gaan het weer met plezier volgen. Kijken of er weer leuke of minder leuke zaken zijn -in ons dorp- die inspireren tot het schrijven van een column. Tot dan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *