U vraagt, wij draaien?

Team Recreatie Ede is bezig met een onderzoek. Op Twitter stelde het de volgende vraag:

Wij onderzoeken het aanbod voor vrijetijdsbesteding en recreatie in onze gemeente. Welke voorzieningen voor een uitstapje of dagje uit mist u? Laat het ons weten!

Nu klinkt dit serieus, achter dit Twitter account zitten namelijk echte ambtenaren van de Gemeente Ede. Marieke Fokkert (Regisseur Recreatie & Toerisme) en Mira Nouwt (Adviseur Recreatie & Toerisme – Accountmanager) om precies te zijn. Dat geeft moed. Geen duur adviesbureau dat voor meer dan € 30.000,- een duur rapportje schrijft waar niemand iets mee doet of vol dingen die iedereen al weet. Gewoon mensen die bij de gemeente werken die vragen wat wij (inwoners) willen.

Wel ben ik erg benieuwd wat de gemeente met deze informatie moet of kan. Welke voorzieningen voor een uitstapje of dagje uit zou de gemeente kunnen regelen? Ik denk dat praktisch alles wat we kunnen bedenken toch door een commerciële partij geregeld zal moeten worden. Een kartbaan? Nieuw museum? Een indoor-ski-hal? Botanische tuin? Een dierentuin? Een klimhal? Klinken niet echt als zaken die de gemeente gaat opzetten.

Natuurlijk dacht ik zelf meteen aan het dossier ‘recreatieplas’. Al jaren een wens/ probleem/ ambitie* en ook al wil één van de huidige coalitiepartijen dit nog steeds graag, je leest er niets over in het coalitieakkoord.

Gelukkig is de gemeente Ede al geweldig mooi en hebben we -zelfs als er niets bij komt- op het gebied van recreatie niets te klagen. Toch kan het geen kwaad om massaal onze ideeën en wensen in te sturen naar het Team Recreatie. Baat het niet dan schaadt het niet, zo’n kans laten we toch niet liggen! Wie weet gaat de gemeente aan de slag volgens het principe: ‘u vraagt, wij draaien’. Daarom heb ik toch maar even recreatieplas geroepen en gelukkig was ik niet de enige, dus nu afwachten. Ondertussen iedereen alle wensen en suggesties maar insturen. Wie dat dan allemaal moet of mag gaan betalen is dan vast een vraag voor een volgend onderzoek.

 

* doorhalen wat niet van toepassing is met jouw visie op dit dossier

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *