Ede de gekste!

Onze bestuurders zien Ede vaak voor zich als centrum van de wereld. Het wereldwijde centrum voor kunst gaat niet door, maar met al die miljoenen voor het Wereld Voedsel Centrum moet dat vast helemaal goed komen. En terecht natuurlijk! Als je op GoogleMaps genoeg uitzoomt zie je dat Ede precies in het midden van de wereld ligt. Ede heeft niet alleen het middelpunt van Nederland binnen de gemeente grens, we zijn het centrum van de wereld!

Geen gezeur meer over trots op Ede & of we nu een stad of een dorp zijn. Niet langer Eindhoven maar Ede de gekste!
U twijfelt? Kijk dan even mee naar het lokale nieuws van de afgelopen tijd.

EDE HEEFT HET EERSTE KLEINE VOEDSELBOS VAN DE WERELD! Goed, sommige twitteraars twijfelen, maar wat maakt ons dat uit. Als enthousiaste Edenaren claimen we deze wereldprimeur. Ede de gekste!

Ondertussen wordt Nederland eindelijk gezonder, meer dan 70 verschillende organisaties hebben dit afgesproken. Landelijk beleid komt normaal uit Den Haag maar met zoveel verschillende partijen die moeten meepraten vliegen ze een expert uit Ede in om de boel vlot te trekken. Onze wethouder luchtvaart was gevraagd als voorzitter voor de preventietafel ‘overmatig alcoholgebruik’ en u ziet het resultaat: het akkoord ligt er – Ede de gekste!!

Okay, ik begrijp de twijfel, Nederland is ook maar een klein deel van de wereld. Maar Ede draait door. Ede heeft een eigen ‘NepNieuwsFabriek’ KRO NCRV schrijft over een ex-medewerker van onze lokale omroep: “Hij runde jarenlang een nepnieuwsimperium met een miljoenenpubliek.” Wauw toch, een heus Edes nieuwsimperium, miljoenen lezers, FakeNews, dat is toch werelds! Ede de gekste!!

Stop gewoon met twijfelen, als het zo doorgaat moeten mensen uit Arnhem en Utrecht straks zeggen dat ze dicht bij Ede wonen om uit te leggen waar hun steden precies liggen. Ede, het kloppend hart van de voedselvallei is een wereld stad! Ede de gekste!

Nu we het toch over ‘gek’ hebben. Anderhalve ton subsidie voor het Akoesticum, is dat niet gewoon gek? Lijkt me wel. Met de veelbesproken tekorten op het sociaal domein, bezuinigingen op de jeugdzorg etc. lijkt mij nog meer investeren in dit prestige project niet zo nodig. Hoewel in het artikel genoemd wordt dat het geld op moet gaan aan cultuurparticipatie, cultuureducatie, talentontwikkeling, militair erfgoed en herinneringstoerisme. Of dit bedrag dus weer ouderwets financieren van speciale hobby’s is of misschien ten goede gaat komen aan het algemeen nut, geen idee.

Over geen idee & talentontwikkeling gesproken. Onze (Edese) Ide Andre wint gewoon even de Sieger White Award. Wat Ide maakt kan ik niet volgen, laat staan waarom je er prijzen voor wint, maar als ik het –wat het ook is– iemand gun is het deze sympathieke Edenaar. Gefeliciteerd Ide!

En stiekem weer meer bewijs: Ede de gekste!!

1 thought on “Ede de gekste!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *