Prioriteit 1

Deze week zagen we de burgemeester op de nationale tv. Hij ging undercover als ‘onderzoeker’ en ‘verkeersregelaar’ om zich zo goed mogelijk en rechtstreeks op de hoogte te stellen van de verkeers(on)veiligheid in zijn gemeente. 

We zagen de burgemeester geschminkt met een lange haardos of met een keurige snor in actie met een collega-regelaar of achterin de politiewagen.Niemand, behalve de presentator die in het complot zat, had door dat onder de schmink burgemeester René Verhulst schuilging.

Als één ding duidelijk werd dan was het wel dat hij verkeersgevaarlijk gedrag en verkeersgevaarlijke situaties wil verbeteren. Confrontatie met de vele ongelukken, veel te vaak met dodelijke afloop, greep hem zichtbaar aan.

Ik ben het van harte eens met René Verhulst dat hij het voorkomen van verkeersongelukken als prioriteit 1 aanpakt. Laten alle Edese inwoners hun burgemeester hierbij van harte ondersteunen.

Graag help ik hem door een paar verbetersuggesties te doen.

Maak van de N224 een 50 km/u weg vanaf Veenwoud tot de rotonde bij De Langenberg.

Leg een veilige oversteekplaats aan voor fietsers en voetgangers over de N224 ter hoogte van de Slijpkruikweg vice versa landgoed Kernhem

Intensiveer de snelheidscontroles en plaats flitscamera’s op de Molenstraat, de Veenderweg en de Stationsweg.

Reconstrueer en beveilig de fietsstrook aan de stationsweg, de auto’s en bussen scheren daar rakelings langs de fietsers.

Herzie de verhoogde fietsstroken langs de Molenstraat en de Telefoonweg. De situatie daar bij inhalen, zeker bij gladheid, is gevaarlijk.

Graag wil ik de lezers uitnodigen om ook verbetersuggesties te doen. 

Laten we samen onze burgemeester René Verhulst helpen om onze leefomgeving verkeersveiliger te maken.

1 thought on “Prioriteit 1

  1. Ook de Frankeneng moet toegevoegd worden aan verkeersgevaarlijke situaties. De weg nodigt volgens vele bestuurders uit tot sjezen. Dit levert vooral rond de kruising met de dr. W Dreeslaan aan beide kanten van het spoorviaduct acuut gevaarlijke toestanden op. Door een bolling van de weg hebben fietsers slecht uitzicht bij het oversteken. Bovendien is er te weinig ruimte voor stilstaande fietsers op die punten. Het is wachten op een ernstig ongeluk.
    Gemeente, alsjeblieft demp daar de put voordat er 1 of meer kalveren verdrinken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *