Hoge bomen vangen veel, maar geen wind

Leidinggeven wordt goed betaald en uitvoerend werk niet. Zo zijn de verhoudingen op de arbeidsmarkt nu eenmaal. Maar echt gek is de omgekeerde sociale wet bij ontslag: de telefoniste krijgt kale WW, de directeur een gouden handdruk. Als de directeur al moet vertrekken. Want vaak wordt hij juist extra beloond voor het laten afvloeien van een x aantal werknemers. Een bonusje van drie maandsalarissen moet kunnen. Vóór de crisis kreeg hij een ton, maar die vette jaren zijn voorbij. Hij moet het nu stellen met dertig mille én een overplaatsing naar het Headquarter in Brussel.

Intussen begint de ontslagen telefoniste aan een estafette langs de sociale instanties. Eerst maar eens inschrijven bij het UWV. ‘Mevrouw, het is maar de vraag of u recht heeft op 70% van uw loon. Wij lezen hier in uw dossier dat u een aanbod van uw directeur om mee te verhuizen naar Brussel heeft geweigerd. Te lange reistijden? Och… Bent u wel onvrijwillig werkloos?’

Ze belandt in de bijstand. Als telefoniste verdiende ze 1200 euro netto per maand. Nu moet ze het met 700 doen…  Maar ze heeft mazzel. Ze komt haar ex-directeur tegen bij de Jumbo. Hij klaagt over zijn autokostenregeling die is bevroren door de board. Door de hoge benzineprijs slurpt zijn audi A5 aardig wat eurootjes, vindt-ie. ‘Tja,’ verzucht hij, ‘hoge bomen vangen veel wind.’ Maar hij is de beroerdste niet. Staand bij de kratjes bier biedt hij haar een tijdelijke job aan als tweede assistente van de Brusselse directiesecretaresse. ‘Ik moet je wel wat lager inschalen. Crisis hè?’ Ze knikt begrijpend.

Niet alleen in het bedrijfsleven geldt de wet van de lage struikjes die de wind afvangen voor de hoge bomen. Ook in de non profit is het zo. Wordt een topambtenaar ontslagen dan wordt alles uit de kast getrokken de ambtenaar uit de wind te houden. Een prima job op andere standplaats. Een goede afvloeiingsregeling met jaarsalaris extra. Een lintje van hoge rang. En als dat allemaal niet lukt een prachtig wachtgeld tot pensioen van pak hem beet 85% van het laatst verdiende jaarsalaris van twee ton. Daarentegen mag een vuilnisophaler die vervangen wordt door een robotwagen niet naar wachtgeld, want via een tussencontract wacht hem kale WW met sollicitatieplicht vier keer per maand. Verhuisplicht niet uit te sluiten.

Thuisgekomen vertelt de ontslagen telefoniste het goede nieuws over haar ontmoeting met haar ex directeur aan haar man. Deze was postbesteller en is vorige week ontslagen. Nee, het sociaal plan was niet op hem van toepassing. Kale WW dan? Helaas. De ijverige UWV-beambten zijn er achtergekomen dat hij met zijn tig keer verlengd oproepcontract te weinig arbeidsverleden heeft opgebouwd. Dus moet hij op jacht naar een baan. Er gloort hoop want… een schoonmaakgigant biedt dynamisch werk in Brussel: kantoren van de EU schoonmaken. Hij en zijn ex-telefoniste, straks tweede assistente van de directiesecretaresse, zien het weer zitten. Op internet zoeken ze al naar een 2 kamerflatje in de Europese hoofdstad. Want volgens haar straks ex ex-directeur heeft Brussel de toekomst.

 

 

 

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bare_trees_in_the_High_Fens_(DSCF6583).jpg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.