Vragen…

Als aspirant politicus ontwijk je (de gerichte) vraag al heel goed; een opmerking die ik afgelopen week las van een gerenommeerde ‘Edesche’ twitteraar.

De afgelopen tijd is het kabinet veel in het nieuws geweest met de dividendbelasting, het kinderpardon, de uitschieters van minister blok en de ‘aspirant’- kamerleden Ten Broeke en Aarts, bijna allemaal leden van een partij die een aantal kabinetten achter elkaar leiden (of toch met een lange IJ)?

Gebeurt er dan niets goeds in politiek Nederland? Een vraag die ik de afgelopen weken regelmatig heb gehad van mensen die de politiek niet op een grote schaal volgen.

Al met al betekent dit wel dat degene die de politiek in willen voor een groter blok komen te staan, geloven mensen mij nog wel wanneer ik straks over hun toekomst besluiten mag nemen? Wat kan ik beloven tijdens de verkiezingen? Allemaal vragen die parten kunnen spelen bij de keuze wil ik ooit de raad, provincie of kamer in

Nederland (of Ede) wordt wakker! Kijk wie je kent op de kieslijst, en probeer met diegene in contact te komen zodat je er achter kunt komen want hij of zij wil bereiken in de politiek. Stem niet klakkeloos zonder nadenken ‘want zij regeren toch wel’. Ga zeker uit van de betrouwbaarheid van een partij, hoe vaak zijn ze in de afgelopen periode in opspraak gekomen? Allemaal issues die hopelijk meespelen in uw keuze. Denk goed na, bezoek debatten die in de omgeving worden georganiseerd, neem een kijkje op de politieke markt in uw dorp. Zien we u voor de provinciale en waterschapsverkiezingen?

Groet van een bezorgde Edenaar die de politiek in wil, maar met issues zit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *