Vlaggetjesweken

John Kraaijkamp en Rijk de Gooyer. Wie kent ze nog? Ik wel. De ene was een lollig ventje en de andere best een goede acteur en als duo waren ze meer dan de som van twee delen. Ik vond het dan ook jammer dat ze hun ziel voor veel geld verkochten aan Clemens & August, beter bekend als de kledingwinkel C&A. Jarenlang zag je ze een paar weken op televisie om de uitverkoop van toch al veel te goedkope kleding bij C&A aan te prijzen.

Het waren dan de vlaggetjesweken. Ik vind C&A eigenlijk een klerewinkel en met die vlaggetjesweken werd het helemaal een goedkope bende. Er zijn maar weinig ruimtes die opknappen van een vlag. Ja, soms heb je van die Engelse provinciehuizen uit de 13e eeuw waar dan statig de banieren van de naburige steden hangen maar in Nederland krijgt het bijna altijd een C&A-niveau.

Maar ook in Ede krijgen we nu vlaggetjesweken. Donderdag werd besloten dat de klinische raadszaal wordt opgeleukt met ’neerlands driekleur. Houzee! Tijdens mijn droom van afgelopen nacht zag ik ineens het beeld van burgemeester Verhulst die à la Trump de Nederlandse vlag knuffelt terwijl de volledige fractie van de SGP fier het Wilhemus zingt. Het was geen droom maar een nachtmerrie dus. 

Het is natuurlijk een kwestie van tijd totdat Bennekom ook haar eigen vlag aan de raad gaat aanbieden, op de voet gevolgd door Lunteren, Harskamp….zucht.

Het is ook een kwestie van tijd totdat de discussie over de regenboogvlag de kop weer opsteekt. Als kantoortijger ga ik dan natuurlijk pleiten voor het hijsen van de vlag van de boekhouder. Of het in de lucht hangen van de vlag van de secretaresses op Secretaressedag, waarvan ik overigens niet weet hoe die er uit ziet maar waar wel ik wel erg nieuwsgierig naar ben. En wat gaat er de lucht in op de dag van de prostitutie?

Niet nieuwsgierig ben ik naar de vlag van de COPD vereniging die op 14 november de lucht in zou moeten en ook de vlag van de Vereniging van Huidziekten hoef ik niet te zien. Laat staan een vlag van de Regio Foodvalley waarop 8 kroketten de deelnemende gemeentes symboliseren. Hijsen we de vlag van Turkije op 29 oktober? Of de Belgische vlag op 15 juli als Lukaku in de 89ste minuut de winnende treffer tegen Rusland er in kopt?

Er zijn natuurlijk altijd minderheden die ook een graag een vlaggetje voor hun groepje in het gemeentehuis willen zien hangen. Voor iedere dag is er wel een vlag. En ik zou niet weten waarom je wel een vlag voor de LHBGTIQ-gemeenschap zou moeten hijsen terwijl je dat voor de andere letters van het alfabet zou nalaten. De Nederlandse vlag is nog te verdragen maar zullen we daar bij laten?

Het was dus een besluit over een vlag maar dan met dubbel ‘a’.   

Een vlag van verstandsverbijstering.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *