Beste Sharon

Je hebt het niet makkelijk. Een bekende Nederlander met een beetje overgewicht dat betekent natuurlijk grappen en grollen op social media. Dat roept tegelijkertijd ook wel sympathie op. Die arme Sharon, die steeds gepest wordt vanwege wat kilootjes meer. Maar gelukkig heb je nog die glimlach gecombineerd met die stralende ogen. Dat maakt je allemaal zo aaibaar!

Zo zag ik je op het journaal woensdag. Met je mooie bruine ogen en fraai gestifte lippen nam jij het op voor al die Amsterdammers die een jaar korter leven vanwege de uitstoot van alle diesel- en benzineauto’s. En weet je Sharon, ik ben het met je eens!

T’is knap lullig voor al die Amsterdammers die geen Tesla kunnen betalen. Voor al die mensen die hooguit een dieseltje van 10 jaar oud kunnen kopen. Maar het gaat om het grote doel erachter, hè Sharon. En jij bent degene die Amsterdam gaat redden. Alle Amsterdammers worden 100 jaar oud! En jij Sharon, jij wordt de held van al die Amsterdammers.

Wat is het dan jammer dat je een jaar geleden nog vond dat de rest van Nederland best twee jaar eerder mocht sterven omdat jij vond dat Lelystad Airport zo snel mogelijk open moest. Jij vond het prima dat het laatste stukje Nederland, toevallig het stukje waar ik woon, waar je nog van de stilte kunt genieten, wordt vergast door stinkende Jumbo Jets die dezelfde Teslarijders van Lelystad naar zonnige bestemmingen vliegen.

Jij wist van al die rapporten en onderzoeken die niet klopten maar je dacht dat je alles er best doorheen kon loodsen, hè Sharon? Jij vond het helemaal niet erg dat al die kinderlongetjes in Oost-Nederland zich vol zouden zuigen met kerosinedampen. Dat de bossen in Nederland verzuren omdat diezelfde Teslarijders graag naar een weekendje willen shoppen in Barcelona. Waarom stond je niet op voor de mensen buiten Amsterdam? Omdat je al wist dat je na de verkiezingen wethouder zou worden in Amsterdam?

Misschien zijn Amsterdammers een beetje simpel. Denken ze echt dat jij hun gezondheid gaat redden terwijl de uitstoot van Schiphol boven Amsterdam veel erger is dan die paar ouwe diesels. Maar jij weet het zeker; met mijn kwetsbare glimlachje zullen veel mensen jou toch de redder van de natie vinden.

Ik niet, Sharon.

Ik vind je een opportunistische politica. Een champagnesocialist. In plaats van op te komen voor al die mensen buiten Amsterdam negeerde jij rapporten, manipuleerde je de waarheid en sorteerde je vast voor op een functie bij KLM of Schiphol. Maar voor een hoge positie in het bedrijfsleven heb je wel meer nodig dan een goedbedoelde maar slecht uitgevoerde imitatie van iemand die wél intelligent is.

Voor mij sta je symbool voor alle politieke ranzigheid waarmee Lelystad Airport door de strot van het niet-Amsterdamse Nederland wordt geperst. En daarom stuurde ik je een tweet. En die werd geretweet en geliked. En zo vervuilde ik je timeline op twitter waar je toch nooit naar kijkt want als je ook nog moet luisteren naar het plebs dan heb je geen tijd meer voor je tv-optredens!

Sorry dat ik je timeline vervuilde Sharon maar bedenk dat een paar tweets veel minder vervuilend zijn dat die vliegtuigen die jij over mijn hoofd wil laten vliegen. Dat een beetje commentaar op jouw functioneren veel minder erg is dan al jouw fijnstof dat ons ziek gaat maken.

Je hebt niet in de gaten dat je gebruikt wordt door het vliegende grootkapitaal en je hebt het vermogen om jezelf wijs te maken dat ‘je toch je best doet’, met je autootjes in Amsterdam. Ik hoop eigenlijk dat ze zich bedenken bij Schiphol of KLM. Dat ze je toch in dienst nemen. Want in deze positie ben je best gevaarlijk. Dan ga je lekker op tv vertellen dat het allemaal erg onverwacht is maar dat je met je nieuw functie als eerste vrouwelijke president-directeur-generaal van KLM je heeeel Nederland een stuk gezonder gaat maken.

En dan gewoon weer glimlachen, hè Sharon!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *