Columnisten

Biografie Astrid Wagenaar

Even kort voorstellen. Ik ben Astrid Wagenaar, geboren op Aruba, getogen in Brabant en sinds eind vorige eeuw wonend in Ede. Vier dagen in de week werk ik in het mbo-onderwijs en verder ben ik erg geïnteresseerd in de politiek. Acht jaar lang (2006-2014) mocht ik raadslid zijn in deze mooie gemeente. Samen met mijn man en drie kinderen discussiëren we uren over allerlei zaken die spelen in de samenleving. Dit is voor mij een bron van inspiratie
voor het schrijven van columns voor @EdeDorp. Ik hoop dat u ervan geniet.

Biografie Jolmer Winkel

Geboren in 1965 te Garyp. Sinds 2007 inwoner van Ede. Woonachtig in de wijk Rietkampen. Getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als proces-operator. Volgt met veel interesse de wereld van kunst, cultuur, politiek, geloof & wetenschap in gemeente Ede en dat met argusogen…

Biografie Mo van Ede

anonieme twittertrol, partijloze volger van de Edese politiek, twitteraccount @Mo_uit_Ede, schrijft veel en vindt zichzelf daar best goed in. Doet dus niet mee aan het wereldkampioenschap bescheidenheid. Woont en werkt in Ede. Tenminste, dat denken we.

Biografie Douwe Meijer

zelfverklaard hoofdredacteur van deze website, net 50 en een beetje digibeet. Komt uit Harskamp, woont in Ede en is af en toe op de tribune van de raadszaal te vinden maar hangt het liefst thuis op de bank. Doet overdag iets op kantoor.

Biografie Jos van der Panne

Recreatie- en zorgondernemer en hobbyboer te Otterlo. Op zijn tijd activist onder het motto ‘niets doen is geen optie’. Schrijft af en toe wat en hier op persoonlijke titel.

Biografie Marcèl van Dalen

Marcèl van Dalen was ruim 16 jaar lid van de gemeenteraad van Ede en was hij daarna 3 maanden wethouder in de gemeente Blaricum. Hij vertrok daar o.a. vanwege zwaarwegende externe factoren waarbij hem pijnlijk duidelijk werd hoe de politiek in werkelijkheid in elkaar steekt. Hij is in 1977 afgestudeerd als violist en nu nog steeds als viooldocent werkzaam. Zelfs afgelopen zomer gaf hij met zijn Italiaanse leerling twee geslaagde concerten in Zuid-Italië. Marcèl is al 48 jaar gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen en woont sinds een paar maanden met heel veel plezier midden in het centrum van Ede.