VAN  BIBLEBELT GEMEENTE NAAR EEN REGENBOOGGEMEENTE

Geweldig!

De groot aantal partijen van de gemeenteraad van Ede heeft gezamenlijk een initiatiefvoorstel ingediend. Onder aanvoering van D66 hebben de fracties van GroenLinks, GemeenteBelangen, PvdA, VVD en CDA dat initiatief genomen. En laat duidelijk zijn: ik ben geen lid van D66!

De fracties van de SGP, de CU, BurgerBelangen, EdeNU en Democratische Kiezers Ede doen vooralsnog niet mee; nou en!! Een bescheiden tip: er kan altijd nog meegestemd worden in de raadsvergadering.

De gemeente Ede wordt een regenbooggemeente. Dat wil zeggen dat Ede actief beleid gaat ontwikkelen voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, transgender, biseksuele, en intersekse personen (afgekort: LHTBI’s). De gemeente Ede gaat daarvoor een intentieverklaring ondertekenen. En het voorstel wordt gewoon aangenomen, want er is nu al een ruime meerderheid in de raad.

En niet alleen dat. Bij dat voorstel is een nota met beleidsmaatregelen gevoegd. Uitstekend gedaan.

De gemeente Ede kan meteen aan de slag en geld van de Rijksoverheid ligt te wachten.

Om het maar eens deftig te zeggen: de gemeente Ede gaat streven naar een inclusieve samenleving met ruimte voor diversiteit. En natuurlijk, nog belangrijker, het recht op gelijke behandeling!

Een groot gedeelte van de gemeenteraad van Ede toont lef en demonstreert met dit voorstel dat de gemeente Ede een vooruitstrevende gemeente aan het worden is. Zo’n gemeenteraad verdient alle complimenten en wat kunnen we nog meer tegemoet zien?

De gemeenteraad heeft de regie in eigen hand genomen en dat belooft veel voor de toekomst!!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *