MaRaadthon van Ede

Leuk, die verkiezingen in Den Haag maar volgend jaar zijn er verkiezingen die er voor Edenaren echt toe doen want over 11 maanden kiezen we een nieuwe gemeenteraad. Wie zijn ze eigenlijk, die raadsleden en wat vinden ze?

Tijd dus voor de Maraadthon. Maraadthon? Ja, je weet wel, net als vroeger in het clubblaadje of schoolkrantje waarin iemand een stukje schreef en vervolgens het estafettestokje doorgaf aan iemand anders. Maar dit wordt geen gewone estafette, dit wordt een marathonestafette van onze eigen gemeenteraad. De Maraadthon dus.

En dat gaan we doen op www.ededorp.nl met raadsleden en fractievolgers. Wekelijks schrijft een raadslid of fractievolger een column en geeft de pen symbolisch door aan een ander raadslid (of volger), het liefst van een andere fractie.

De inhoud van de column is vrij al hanteren we wel wat vage fatsoensnormen maar die zal niemand overschrijden. Ik zeg er dan altijd bij dat het handig is dat die column niet langer is dan 1000 woorden omdat tegenwoordig niemand nog iets leest dat niet op het beeldscherm van een mobieltje past.

Het zou natuurlijk leuk zijn om wat dieper in te gaan op het verkiezingsprogramma. Edenaren willen natuurlijk weten op we ze volgend jaar gaan stemmen.

Uiteraard krijgen de meesterwerkjes van onze raadsleden een eigen pagina op www.ededorp.nl. De eerste week zijn ze terug te vinden op onze homepage, na een week worden ze verplaatst naar een eigen pagina zodat iedereen makkelijk deze gastcolumns kan terugvinden op de website.

Sjoerd Bakker van de VVD is zo dapper om de aftrap te doen en hij maakt het degenen die hierna komen niet makkelijk: de lat ligt direct hoog! Gelukkig hebben de meeste raadsleden nog ruim de tijd dus als je verstandig bent dan begin je alvast met schrijven.

Geen inspiratie? We leggen je graag een onderwerp voor waarover we graag je mening willen weten.

Geen zin om mee te doen? Onze huiscolumnisten zullen graag een stukje uit jouw naam schrijven! Maar dat is dus op eigen risico…..

Is het stokje aan je doorgegeven dan ontvang je snel een email met wat instructies. Wacht niet tot die tijd, zoek inspiratie, kruip achter je tekstverwerker en verklein de kloof tussen de politiek en de kiezers.

 

 

 

 

Foto: Bob Shand (zie voor licentiegegevens: https://www.flickr.com/photos/bobthelomond/14854494665)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.