Simson

Op 8 november sprak de burgemeester plechtig dat het meerdaagse sportevenement dat in Ede gehouden € 200.000 zou kosten. En dat was nog inclusief kosten voor de Airbornelanding. Op vragen van de fractievoorzitter van het CDA speelde de burgemeester nog even powerplay. Hoe durfde die jongen twee keer dezelfde vraag te stellen? Dat was waarschijnlijk omdat de burgemeester geen antwoord gaf, maar goed 2 ton dus voor het NK-wielrennen in Ede. Als ik als sporthater dan toch moet kiezen doe mij dan maar wielrennen. Beter dan die mietjes op de voetbalvelden die met veel gejank en gejammer elkaar gele en rode kaarten aan willen smeren. En het is voor het volk, dat wielrennen. Iedereen kan komen kijken. Kost niets! Die spanning tijdens het 3 uur wachten totdat ze eindelijk langskomen en dan in 2,4 seconden langs je heenrazen zonder dat je één renner hebt kunnen herkennen: kippenvel!

Het is al raar dat een gemeenteraad zonder te weten waar het voor is even 2 ton schokt voor een evenement. Dat getuigt van veel vertrouwen zal ik maar zeggen. Dat schept dus ook verplichtingen, dat vertrouwen. Kost zo’n NK ineens het dubbele dan is het snel gedaan met dat vertrouwen: het komt per voet en gaat per fiets.

Nou heeft het vorige NK wielrennen dat in Montferland werd gehouden die gemeente meer dan een half miljoen gekost. Dat zijn al andere bedragen. In tijden van bezuinigingen op jeugdzorg, het niet nakomen van paspoortbeloften en andere tegenvallers geeft dit nogal wat druk op het gemeentebestuur. Inmiddels zijn de eerste bezuinigingen op het evenement al bekend.

Alle renners gaan dit jaar van start op een OV-fiets. Wel zo eerlijk, allemaal hetzelfde materiaal. Die kunnen ze bovendien afhalen van het station op de dag van de koers zodat er geen dure hotels enzo gehuurd hoeven te worden.

Aan volgauto’s wordt tijdens dit NK niet gedaan. Om de kilometer zal een vrijwilliger met een Simsonreparatieset staan om eventuele banden te plakken. De ravitaillering zal worden verzorgd door de catering van het gemeentehuis zelf, die op de dag voor de koers een paar extra broodjes zal bakken.

De rondemiss zal niet extern worden ingehuurd maar deze taak zal worden waargenomen door één van de wethouders. Gezien de kansen van Tom Dumoulin zou dit zomaar tot een breuk in het college kunnen leiden. Tot slot zullen de bidons dit keer niet van plastic zijn en gevuld met doping maar krijgen de renners allemaal een glazen fles ter beschikking die zie kunnen vullen bij één van de nieuwe watertappunten.

Mocht dit alles nog niet tot de gewenste bezuinigingen leiden dan zit er voor de burgemeester maar één ding op: winnen! Houden we het prijzengeld in Ede dan komt dit weer ten goede van de begroting.

Trainen maar Rene, want voor 2 ton gaat dit echt niet lukken!

1 thought on “Simson

  1. Is er een openbaar college-besluit?
    Mogen de inwoners van Ede weten Hoeveel het college gaaat betalen?
    Zijn de fractievoorzitters vooraf vertrouwelijk geinformeerd? Pas Vanaf 2021 staat in de gemeentelijke begroting € 200.000 vermeld voor een evenement.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *