De Doos van René

Mooie politiek bij de begrotingsbesprekingen. Geen raadslid dat vragen stelde over een begroting die onder de 0 eindigt maar wel veel moties. Ik hou van moties. Een paar leuke moties waren het herdenkingsbos en de parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen en families. Eindelijk wat creatieve denkers daar maar de klapperrrrr van de avond was de doos van René. Lachen!

Het wordt een doos voor nieuwe Edenaren. Een soort kerstpakket van de gemeente Ede. Zo’n pakket dat je vroeger kreeg als je zwanger was. Met allemaal stomme dingen er in die je toen eigenlijk best wel leuk vond.

Burgervader Verhulst deed alvast een duit in de doos door te suggereren dat er een soort kraskaart in zou kunnen komen zodat je er achter kunt komen hoe XTC ook al weer ruikt. Handig voor nieuwe Edenaren, dan hoef je niet zo lang op zoek naar een dealer maar kun je gewoon met je kaart door de buurt te lopen om een goede leverancier te vinden.

Daarnaast komt er een flesje cola in, ook wel burpwater genoemd en als je nieuwe Edenaar dat flesje maar snel genoeg opdrinkt dan ga je boeren. En daar houden we van in Ede, althans volgens een andere motie van de SGP die blijkbaar de onderwijzers, verpleegkundigen en bouwvakkers niet belangrijk genoeg vindt.

Om te voorkomen dat die nieuwe Edenaren zich gaan voortplanten en we nog meer dozen moeten uitdelen lijkt het me goed er iets van anti-conceptie in de doos te stoppen. Als extra afschrikking misschien een foto er op van de gemeenteraad? Het is maar een suggestie natuurlijk.

Nog meer rubber in de vorm van een ballon. Daar kunnen nieuwe Ederlingen gratis een dosis lachgas mee scoren in de lokale horeca. Mazzel, want terwijl in de omringende gemeenten lachgas overal verboden wordt kun je je in Ede nog lekker vol zuigen. Geen motie over gezien.

Een flesje bier hoort er natuurlijk ook bij. In de Edese supermarkten wordt je ermee doodgegooid, dat Edese bier. Met mooie namen als Everzwijn Dubbel en Edelherten Tripel. Jammer genoeg wordt dat bier tegenwoordig gebrouwen ergens in Zuid-Brabant maar dat weten die nieuwe Edenaren natuurlijk niet. Leuk hoor.

Natuurlijk mag een foto van het college van B&W niet ontbreken! Met op de achtergrond de lege vlakte waarop het WFC wordt gebouwd zodat de nieuwe inwoners weten voor ze hun OZB voor gaan betalen en natuurlijk kortingsbonnen. Korting op een bezoek aan de Ginkelse Heide bijvoorbeeld. Wel opschieten voordat stikstof de laatste plantjes heeft vernietigd. Korting op een bezoek aan ons vernieuwde Ede-Centrum, korting op een wandeling door de laatste stukjes bos want die woningen moeten natuurlijk wel ergens gebouwd worden.

Tot slot nog een stukje carbid, als symbool dat Ede als laatste gemeente in Nederland het vuurwerk zal verbieden omdat geen enkele partij dat aandurft omdat we denken dat dit een impopulaire maatregel zou zijn. Maar ook handig om de doos op te blazen nadat je als nieuwe inwoner gesetteld bent in je nieuwe Vinex-woning met minituin en houten schuurtje.

Misschien is het goed om die doos ook uit te delen aan bestaande inwoners van Ede. De Edenaren die hun dorp niet meer terugkennen en Ede hebben zien veranderen in een betonstad waar de economie belangrijker is geworden dan de samenleving zelf.

Maar ja, een cadeau voor mensen die hier al jaren wonen? Nee, dat kan echt niet mensen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.