Bor

In Nederland werden vorig jaar 600 miljoen kippen geslacht: dat is 600.000.000. Veel he? Varkens waren minder vaak het konijn maar met 15 miljoen ziet de toekomst voor een net geboren varkentje er ook niet heel rooskleuring uit. Schapen hebben een wat hogere levensverwachting want daarvan worden er maar een half miljoen afgeslacht. Maar 500.000….

Al die beesten eten we met z’n allen op. Ooit mocht ik zelf de ‘bedrijfsprocessen’ bij een vleesverwerker bekijken en ik kan u zeggen: dat heeft weinig met beschaving te maken. Voor de mensen die nu verveeld zuchten maar wel iedere zondag in de kerk zitten zal ik het anders formuleren: de omgang met Gods creaties is weinig christelijk in dergelijke massaslachterijen.

Maar nu komt de overtreffende trap. Lees en huiver.

Er is een massamoordenaar in Nederland waar geen enkele slagerij in de schaduw van mag staan. Een vleeseter die niet selectief is, alles waar vlees aan zit is zijn prooi. De slachter van Siberië, de carnivoor van de Kaukasus. Het is…..Bor! Bor de Wolf.

Hij komt weer naar Nederland of hij is er al. En het ergste is: hij eet ook schapen. Naast het half miljoen schapen dat per jaar wordt geslacht heeft Bor keihard toeslagen. De teller staat nu al op 134. In Nederland worden er dus geen half miljoen schapen per jaar geslacht maar 500.134. Schrikken he? Het aantal schapenhouderijen in Nederland zal gedecimeerd worden, zo waarschuwt het clubje No Wolves (u kunt wel raden wat die van wolven vinden), want ja, die 134 schapen zullen de schapenhouderijen in het faillissement storten.

En volgens de VVD houdt het daar niet op. Ook uw kinderen zijn niet meer veilig! De VVD, met drs. P. in het achterhoofd, maakt zich opeens zorgen over de volksgezondheid. Het zijn niet de vliegtuigen die tonnen fijnstof uitstorten, niet de stinkende diesels die constant CO2 produceren of de sigarettenfabrikanten die het leven van uw bloedjes van kinderen bedreigen maar de wolven. Ontroerend natuurlijk, die warme zorg over uw gezondheid.

Nou lijkt me het best beroerd, zo’n aangevreten schaap in de wei. Daar wordt je niet vrolijk van als eigenaar. Maar de schade die wordt aangebracht door wolven wordt vergoed. Door de overheid. Door mij dus! Ik doe dat graag overigens, in tegenstelling tot mijn gewoonte.

Laat je als fietsenwinkel je nieuwe fietsen ’s nachts buiten staan en ze worden gejat dan krijg je geen vergoeding van de overheid. En waarschijnlijk ook niet van de verzekering. Winkeldiefstal? De overheid en de verzekering geven de eigenaar niets. Als particulier moet je jezelf gewoon verzekeren tegen inbraak. Maar als schapenboer bof je want je krijgt geld als Bor even honger had. Mazzel!

Zo’n fietsenwinkel moet natuurlijk gewoon zijn fietsen ’s nachts binnen zetten. En als particulier moet je je deuren op slot draaien. Als schapenboer moet je natuurlijk je schaapjes achter het hek zetten. Een hek waarvan een wolf denkt: ik pak wel een wild zwijn. Of een hert.

O ja, wilde zwijnen. Daarvan worden er per jaar ongeveer 4.000 afgeschoten door een stelletje bejaarden met een oogafwijking van -10 en een karabijn uit ’40-’45. Herten? Bijna 1.400 worden er afgeknald door ‘mannen’ die zich ineens een Rambo voelen als ze Bambi van 20 meter afstand bij de voederplaats afknallen. Zielig. Ook voor de herten trouwens. Word je als hert of zwijn niet neergeschoten dan heb je een bijna nog grotere kans om te worden aangereden. Hier op de Veluwe gaat het om 1.500 dieren per jaar. Maar ja, die wolven he? Dat is pas erg.

We slachten in Nederland 700 miljoen dieren per jaar af en daarna eten we ze op. Die dieren werden volgepropt met hormonen, afvalvoer, medicijnen en Fipronil maar het gevaar schijnt nu te komen van de wolf, die nu 134 schapen heeft doodgebeten.

Ik word er verdrietig van. Ik word er verdrietig van dat het CDA het heel zielig vindt als er een schaap wordt opgevreten maar het toejuicht als een wolf wordt afgeschoten. Ik word er verdrietig van dat de VVD waarschuwt voor de veiligheid van kindertjes in het bos terwijl diezelfde partij mij laat vergiftigen door vliegtuigen, auto’s en biomassacentrales.

Maar het meest verdrietig word ik van de onderliggende veronderstelling dat kiezers debiel zijn. En ik ben een kiezer.   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.