“U WORDT DOORVERBONDEN”

Dat is zo’n mooie zin. Afgelopen vrijdagochtend belde ik met telefoonnummer 140318. Dat is namelijk het telefoonnummer dat je moet bellen als je telefonisch contact wil hebben  met de gemeente Ede. Dus ik belde dat nummer. Ogenblikkelijk moest ik de naam “Ede” uitspreken om contact te kunnen krijgen met die gemeente. Meteen kwam de volgende onpersoonlijke mededeling: “U wordt doorverbonden”. Beleefd heb ik 5 minuten gewacht. Louter stilte viel mij ten deel. Vervolgens belde ik nogmaals met datzelfde nummer. En weer hoorde ik de volgende mededeling: “U wordt doorverbonden” En weer bleef ik 5 minuten wachten inclusief een weldadige stilte vanuit de gemeente Ede!

Na die twee vruchteloze pogingen toch maar weer eens gekeken op de gemeentelijke website.

Daar stond een rare mededeling: “indien het nummer 140318 niet bereikbaar is, dan het telefoonnummer van de gemeente Ede bellen: 0318 680911” (of zoiets dergelijks).

Nou, dat eerste nummer 140318 gaf geen thuis. Ik belde dus naar 0318680911. Er werd opgenomen na enkele ordinaire muzieknummers!

Natuurlijk werd ik nu weer doorverbonden. Nou, dat kostte blijkbaar moeite. Maar ik had nog geduld. Wat geeft dat om bijna een halfuur zinloos telefonisch contact te hebben met de gemeente Ede.

Eindelijk kwam het verlossende telefonische antwoord: “Zal ik voor u een telefonisch terugbelverzoek maken?” Op zich een fraai antwoord, maar meld gewoon dat er niemand is! Ik vroeg waarom ik niet doorverbonden werd. Eigenlijk kunt u, geachte lezer, zelf het antwoord verzinnen: “de afdeling is vandaag niet bereikbaar, u kunt a.s. maandag weer bellen”. Kortom, maandag wordt een feestdag.

Dus dat komt heus wel goed (hoop ik).

Dan die gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen in Ede buitelen over elkaar heen om fantastische zaken te beloven! Maar de nr. 1 van D66 Ede had ondertussen wel een hele wrange neerbuigende opmerking op de lokale tv. De plaatselijke leider van D66 in Ede zei letterlijk het volgende: “het onderwijs moet beter”.Wil die meneer onderwijsinspecteur worden? Vindt hij het onderwijs in Ede slecht? Doen de basisscholen het in Ede slecht? Wat moet er beter volgens de leidsman van de plaatselijke D66? Wanneer heeft hij voor het laatst een basisschool bezocht? Waarschijnlijk vindt hij het volgende: “ik heb op school gezeten, dus heb ik verstand van onderwijs” Zo’n man zal maar wethouder van onderwijs worden, want dat wil hij o zo graag.

Gaat hij dan vertellen aan de directies van basisscholen wat er verbeterd moet worden op basisscholen?

Ik moet er niet aan denken!! Wat een niet onderbouwd ondeskundig geklets!!

Die plaatselijke politieke beweging Mens en Milieu Ede doet ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met een 25-puntenplan. Dat lijkt op zich sympathiek. Maar wat vindt die club van kunst en cultuur, of het basisonderwijs? Moet het onderwijs beter worden zoals D66 Ede van mening is? Op de website van Mens en Milieu Ede is daarover niets te vinden. Moet er volgens Mens en Milieu Ede een kunstijsbaan komen in Ede? Wat vindt Mens en Milieu Ede van het virtuele museum ARTBASE Ede? En een overdekt topsport zwembad? Zulke onderwerpen zijn belangrijk in Ede en spreek je daarover uit; voor de raadsverkiezingen! Vele andere partijen, bewegingen en clubjes doen dat wel!

Nog even over die kunstijsbaan in Ede! Laatst gaf een oud-collega aan mij een aardige naam door voor zo’n ijsbaan: “De Jaap Ede-ijsbaan”. Zo’n naam is toch net zo mooi en fraai als de “Van der Knaapsporthal”  hier in Ede! Op dit soort personen, die veel betekend hebben voor de sport in Nederland, moeten wij tenslotte trots blijven! Hoezo trots? Want weet u het nog, geachte lezer? Van der Knaap was een paar jaar geleden burgemeester in Ede met een eigen rookkamer in het gemeentehuis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *