STEPHAN NEIJENHUIS, EEN PRINCIPIEEL IEMAND

Hij was er bijna ingetrapt. In een zogenaamd degelijk christelijk college. Nota bene, terwijl het aantal christelijke gemeenteraadszetels nog nooit zo laag was. Ruim onder de helft van het totaal. Maar toch gaat de grote christelijke verliezer, het CDA, een wethouder leveren.

Dus Stephan Neijenhuis je hebt standgehouden. Geweldig. In tegenstellig tot de PvdA in Ede. Die verheugen zich erop een heel klein bijwagentje te zijn. PvdA, schaam je diep!! Maar ondertussen mag je wel meedoen, met die lui, die nota bene verloren hebben!! Het CDA zou kunnen zeggen: “dat is een fijn, bemoedigend gebaar van ons naar u PvdA: tel uw zegeningen!”

Maar er is nog een niet christelijke partij die meedoet! GemeenteBelangen! Toevallig keek ik eind november vorig naar het Sinterklaasjournaal van de lokale tv. De rondgang van Sinterklaas op een koets door Otterlo! En wie zat trots naast die goede man, ook vrolijk zwaaiend naar de kindertjes? Juist, de fractievoorzitter van GemeenteBelangen! Hoezo belangenverstrengeling? Maar dat moet echt wel kunnen in de tegenwoordige nieuwe tijd. Ik hoop ook dat Sinterklaas eind november in Ede een rondrit gaat maken samen met de fractievoorzitter van de SGP. Dat is de zo brodnodige nieuwe bestuurscultuur! Dan mag die SGP’er de staf vasthouden. Of de roe? Want zijn wij niet allen schuldig?

Toch terug naar die bijwagen, de PvdA. De uilskuikens; de naïevelingen! Weet De PvdA nog wel hoe die partij gestemd heeft over allerlei zaken in de afgelopen tijd?

Nota bene samen met de SGP heeft de PvdA tegen ARTBASE Ede gestemd!!! Hoe nu verder daarmee? Houden we nu eindelijk op om Hélène Kröller-Müller te adoreren? Zij moest zo nodig in juli 1939 kennis maken met Adolf Hitler. Kortom, stop met ARTBASE EDE. Dit is een natuurlijk moment om daarmee op te houden. Of zijn de PvdA en de SGP principeloze partijen, die lak hebben aan hun kiezers? Het lijkt er wel op!!

En nog even iets!! De PvdA heeft tegen Het World Food Center gestemd. Dus tot op heden is de PvdA tegen dat voedselattractiepark. Hoe nu hiermee verder beste PvdA? U bent nu voor het gedoetje?  

Even tussendoor: dat nieuwe logo van het World Food Center. Je ziet nog nog net geen gebakken lucht in dat logo, maar twee gebakken eieren, Daar gaat Ede de wereld mee veroveren met twee gebakken eieren. De gemeente Ede heeft eieren gekozen voor zijn geld, hetgeen betekent dat de gemeente Ede met minder genoegen moet nemen, dan waar je eigenlijk op uit was.

Maar weer terug naar de PvdA: die moet een politieke draai maken van heb ik jou daar. Tot op heden tegen ARTBASE EDE en tegen het WFC. En de SGP dan? Blijft de SGP tegen ARTBASE EDE?

Kan de PvdA in Ede dat gaan maken? Je bent tegen ARTBASE en het WFC. Vervolgens mag je van christelijke partijen meedoen in het college en vanaf die datum ben voor ARTBASE EDE en het WFC. Kun u dat, beoogd wethouder van de  PvdA, vier jaar lang iedere dag blijven uitleggen aan uw kiezers?

Dan Stephan Neijenhuis, een eerlijk politicus, een prachtig voorbeeld van de nieuwe bestuurscultuur!! Een tien!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *