“NU DOORPAKKEN”

“Nu doorpakken” . Dat was een paar maand geleden de leus van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het ging toen vervolgens niet helemaal goed met die partij maar dat heeft natuurlijk niet aan die leus gelegen, of zoiets. Nu komen er ook nog langzamerhand de gemeenteraadsverkiezingen aan. Ik kan mij voorstellen dat ook in Ede het CDA zenuwachtig begint te worden. Zeker gezien de peilingen. Die zijn rampzalig voor het CDA: nu virtueel 6 zetels in de Tweede Kamer. Ik geef toe; het zijn slechts peilingen, maar een trend is zichtbaar. Een dalende trend voor het CDA. Ook in Ede. Iedere vier jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en iedere vier jaar slinkt het aantal raadszetels van het CDA in Ede.

Dus nu ook voor het CDA in Ede de leus: “nu doorpakken”. Waarmee kan het CDA in Ede doorpakken? Het CDA wil toch in Ede een wethouder blijven leveren? Het CDA, zeker in Ede, is toch een echte bestuurderspartij? Of wordt het CDA in Ede opzij gezet door Volt Ede?

Neen, dat heeft het CDA niet verdiend, hoewel? Want, het CDA in Ede heeft goud in handen. Het CDA kan in Ede “doorpakken”.

Je hoeft alleen maar even te kijken op de website van het CDA in Ede. Dan zie je een fantastisch standpunt van het CDA. Het standpunt nummer 12, citaat: ” Zonder bedrijfsleven geen World Food Centre. We ondersteunen de verdere ontwikkelingen van de plannen voor het World Food Center. Essentiële voorwaarden voor het CDA is dat het bedrijfsleven voor minimaal de helft bijdraagt in het totale investeringsbedrag” (taal- en typefouten heb ik ook overgenomen).

Want toevallig is onlangs de business case van het WFC gepresenteerd. Het WFC gaat tientallen miljoenen euro’s kosten. Het totale investeringsbedrag bedraagt 33 miljoen euro. Volgens het CDA moet het bedrijfsleven dus minimaal de helft ophoesten voor dat pretpark. Dat is dus ruim 16 miljoen euro. Nou, de toekomstige exploitant van dat park heeft 2.5 miljoen euro toegezegd. Ook leuk zijn de bijdragen van fondsen. Die fondsen hebben niets toegezegd, maar het WFC heeft alvast 2,5 miljoen euro ingeboekt!! Dat heet creatief boekhouden. Hilarisch!!

Dus beste mensen van het CDA in Ede; draagt het bedrijfsleven minimaal de helft bij in het totale investeringsbedrag? Neen, neen, neen.

Dus beste mensen van het CDA in Ede; gaan jullie de rug recht houden? Gaan jullie “nu doorpakken”? Want laten we niet vergeten dat in september van dit jaar er al in de gemeenteraad gestemd gaat worden over het WFC.

Dan kan iedereen in Ede zien of het CDA doorpakt en dus tegen de realisering van het WFC stemt of dat het CDA, zoals zo vaak, ernstige bezwaren heeft in eerste instantie en nog enkele dwingende vragen heeft. Dat is de gebruikelijke politieke tactiek van het CDA in Ede.

Waarschijnlijk sluit vervolgens het CDA de besprekingen in de raad af met een slappe stemverklaring en stemt van harte in met realisatie van een pretpark in Ede dat bijna helemaal betaald wordt uit onze belastinggelden.

Of zou het CDA nu gaan doorpakken? Ik denk het niet. Het CDA koerst dan wel naar alle waarschijnlijkheid af op een desastreuze verkiezingsuitslag en mag uiteindelijk niet eens een wethouder leveren.

Hoe luidt dat standpunt van het CDA ook al weer op de website van die partij? Lees het zelf op die website van het CDA in Ede en huiver (standpunt nr. 12)!!

.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *