FORUM VOOR DEMOCRATIE IN EDE: EEN NIEUWE BASISSCHOOL IN EDE?

Voor de partij Forum voor Democratie zitten de volgende personen in de gemeenteraad van Ede: Wesley Glasmacher, raadslid; Suzan Docter-van  Deutekom fractievolger en Dennis Korpel, ook fractievolger.

Maar eerst even naar een aantal landelijke uitspraken van het FvD, vooruit dan maar, het eerste citaat: “…….wat is die minister Kuipers toch ook een ongelooflijke proleet hè, als je ‘m zo ziet praten en bewegen”.

Vindt het FvD in Ede ook dat minister Kuipers een ongelooflijke proleet is?

Durft het FvD in Ede zoiets in het openbaar te zeggen? Bijvoorbeeld wanneer het openbaar gezondheidsbeleid in de gemeenteraad aan de orde is?

Het landelijke FvD vergeleek de coronamaatregelen in Nederland met de Holocaust. Vindt het FvD in Ede dit ook? Af en toe wordt in een vergadering van de Edese gemeenteraad door de burgemeester een update gegeven over de ontwikkeling van de corona-epidemie in Ede. Ongetwijfeld zal zoiets binnenkort in zo’n vergadering ook weer aan de orde komen. Zal het Edese FvD namens het landelijke FvD de vergelijking met de Holocaust gaan maken? Of gaat het plaatselijke FvD  de wetenschappelijk vastgestelde oversterfte door de coronapandemie dan ontkennen, overeenkomstig het standpunt van het landelijke FvD?

Baudet noemde onlangs Poetin “een prachtvent”. Daarnaaast vindt die fractievoorzitter van het FvD in de Tweede Kamer dat de schuld voor de oorlog bij het Westen ligt. Hij vindt Rusland een toonbeeld van mildheid en “Poetin één van de beste leiders van de Europese wereld”. Vindt het Edese FvD, net zoals het landelijke FvD, dat Poetin en prachtvent is?

Nog een citaat van de leider van het FvD: “Daarom ben ik zo enthousiast over wat Rusland doet in de Oekraine. Dat is het meest hoopvolle wat ik in mijn leven heb meegemaakt”. Staat het Edese FvD ook hier achter de leider van het FvD in de Tweede Kamer, de landelijk aanvoerder van alle FvD-ers, dus ook van de Edese FvD-leden?

Dan toch nog even iets over de gemeente Almere. Nee, niet over De Floriade.

Maar over een basisschool in Almere. Want waar heeft het FvD een basisschool opgericht? Juist ja, in Almere. Een zogenaamde Forum basisschool, een zogenaamde Renaissance-basisschool. In de gemeente Almere is die bassisschool al van start gegaan. In Apeldoorn gaat zo’n  Renaissance-school voorlopig nog niet van start. Maar wat vindt het FvD in Ede van zoiets? Bij de eerstkomende raadsvergadering kan het FvD natuurlijk aan het begin van de raadsvergadering in het vragenuur daarover beginnen! Een uitgelezen mgelijkheid! In Ede een Forum Renaissance-basisschool gaan starten vanuit het FvD!

Maar mocht het FvD dat niet durven, hetgeen waarschijnlijk is, dan kan altijd nog de website van Forum voor Democratie uit Ede geactualiseerd worden met standpunten van de afdeling in Ede over: de Forum-basisschool in Ede, over de minister Kuipers, die volgens het FvD een proleet is. Of over Poetin, die volgens de Tweede Kamerfractie van het FvD “een prachtvent”  is.

Zouden de drie hierboven genoemde FvD-leden van de gemeenteraad van Ede op de plaatselijke website van het FvD daarover iets durven zeggen?

In de afgelopen dagen hebben diverse FvD-gemeenteraadsleden en provinciale statenleden zich afgescheiden van het FvD. Zou zoiets natuurlijk ook nog een mogelijkheid kunnen zijn hier in Ede. Ik voorspel dat dat niet gaat gebeuren. Het zal waarschijnlijk, zoals meestal in de Edese gemeenteraad van toepassing is, ook bij het FvD, akelig stil blijven.   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *