Ede op weg naar een fantastische zomer!!

Mijn vrouw en ik zijn net terug van een vakantie in Zuid-Italië en wij hebben daar vele stranden bezocht en lekkere pizza’s gegeten. Daar mijmer je dan soms over hoe Ede een mooie zomeruitstraling zou kunnen krijgen! Nou, dat had de gemeente Ede zelf al bedacht!! Geweldig! 

Het centrum van Ede wordt namelijk in de komende jaren  nog aantrekkelijker en gezelliger door middel van het te realiseren “stadspark” met een stadsstrand dat er deze zomer al is!!!

In samenwerking met het commercieel bureau Stadsgras en in zeer goed overleg met omwonenden is er een wandelroute ontworpen, die het Oude Kerkplein verbindt met alle onderdelen van het park. De route voert langs diverse kunstwerken, monumenten en monumentale gebouwen. Rondom het raadhuis wordt het groener en ook op andere plekken in het park komen meer planten en bomen. Het mooie uitzicht vanaf de Paasberg blijft open. Vanzelfsprekend blijft het  Memorial Park bij het mausoleum op de Paasberg een rustig gebied. Aan de centrumkant wordt het park levendiger. Zoiets gaat natuurlijk enkele jaren duren.

Maar deze zomer komen er al plekken voor sport en spel en er mogen vaker kleinschalige evenementen worden georganiseerd:

  • In de periode mei t/m oktober organiseert poppodium Astrant samen met Stadsgras elke maand een evenement bij de vijver.
  • De route van het NK Living Statues zal in juli voor het eerst door het park lopen.
  • Deze zomer komt er een heus stadsstrand bij het Raadhuisplein. Onder de noemer Summer Beach gaan Sportservice Ede, Cultura, Astrant en Stichting Binnenstadsmanagement Ede allerlei activiteiten organiseren.

Dat stadsstrand komt op het grasveld voor het gemeentehuis van Ede inclusief palmbomen en een horecapaviljoen. De gemeente Ede creëert naast het gemeentehuis een echte vakanteplek: de summerbeach! Wie had dat ooit verwacht van deze gemeente?

Die activiteiten beginnen dus al in mei: Astrant organiseert al op hemelvaartsdag 26 mei a.s. op het Oude Kerkplein een creatief kidsfestival: Straatjutters”. Prima!

Even tussendoor: op 23 september a.s. wordt het wereldkampioneschap damesvollybal 2022 geopend in Ede. Zou het Nederlandse team vooraf enkele demonstratie-traingen kunnen geven op het stadsstrand in Ede? Dat zou een enorme boost geven aan het volleybal in Ede.

Maar afgezien daarvan, het stadsstrand dient natuurlijk jaarlijks iedere zomer in Ede terug te komen. Iets vanzelfsprekends!

Of om het in het Italiaans te zeggen: “Ede; verso un’estate fantastica” .

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *