DE RAADSVERKIEZINGEN KOMEN ERAAN!

Dat is gezellig nieuws! De raadsverkiezingen zijn op 16 maart a.s. Eindelijk gebeurt er weer iets in Ede.

Maar er was toch afgelopen woensdag ook al iets aardigs? Die avond was er een heuse demonstratie in het centrum van Ede Zo’n 10 betogers demonstreerden tegen de coronamaatregelen. En wie kwam langs om poolshoogte te nemen? Juist ja, de burgemeester! Die ging met die 10 betogers in gesprek! Onverschrokken!!

Dat is weer eens fijn en bemoedigend voor ons allen om dat te vernemen!! Overigens, niet te vroeg juichen, want waar was de burgemeester ’s avonds 24 augustus 2021 in het Veluwse dorp Harskamp?  Toen was daar een demonstratie aan de gang tegen de komst van vluchtelingen uit Afghanistan; ongeveer 250 demonstranten! Dat is andere koek dan die 10 betogers in het dorp Ede.

Maar afgezien van die misser van hem op 24 augustus 2021: hij kan zich revancheren op 16 maart a.s. als voorzitter van het centrale stembureau in Ede. Een gewichtige opdracht nietwaar!!

Het worden nu nog spannende tijden in Ede. Vele nieuwe partijen hebben zich aangemeld, bijvoorbeeld Forum voor Democratie en de partij Belang van Nederland (BVNL), de partij van het Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Trouwens waar blijft de kandidatenlijst van de Edese partij Burgerbelangen? Of zou deze beweging een lijstverbinding aangaan met Forum voor Democratie en die partij Belang van Nederland? Overigens, echt leuk is de website van het CDA te Ede. Die partij meldt, ook vandaag nog, dat over een klein jaar, op 16 maart 2022, het zover is; de gemeenteraadsverkiezingen. Wil je, zo staat op die website, op de kandidatenlijst komen te staan van die partij, dan moet je je aanmelden voor 5 juni. Ik heb daar, na ampel overleg, ook gezien de data, van afgezien. Nog terloops een klein citaat uit die website: “Een gemeente waarin van alles gebeurd”. Da’s toch een fraaie bijna goed gespelde zin nietwaar?

O ja, er is ook nog een gemeenteraadsvergadering op 13 januari a.s. Op de lange termijn planning van de gemeenteraad kun je zien wanneer iets besproken wordt. Waarschijnlijk is afgesproken tussen de raadsleden en de agendacommissie dat die planning niet mag worden gehaald. Vele onderwerpen worden uitgesteld. Behalve wanneer een partij vraagt om een bepaald onderwerp op de agenda van 13 januari a.s. te zetten. Wethouder de heer Meijer had nota bene beloofd om dat onderwerp zelf te sturen aan de gemeenteraad ten behoeve van beoordeling door die raad. Het betreft het uitvoeringsplan van het lokaal gezondheidsbeleid. Tegelijkertijd is er met dat plan zoveel mis dat je je als wethouder diep moet schamen om zoiets van slechte kwaliteit te sturen aan de gemeenteraad. Wat bij diezelfde wethouder ook niet lukt is het sturen aan de raad van het jaarverslag leerplicht. Dat had al moeten gebeuren uiterlijk op 30 september van  het vorige jaar. Het gebeurt gewoon niet.

Kortom, Ede is een gemeente waarin van alles gebeurt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *