DE GEMEENTE EDE WIJST LETTERLIJK DE WEG  NAAR DE TOEKOMST

De foto hierboven is veelzeggend. Die foto geeft precies het politieke niveau aan van de gemeente Ede, d.w.z. van de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad: veel blabla over iets wat niet bestaat!!

In de gemeente Ede zal er wellicht een voedselpretpark komen. Dat is niet zeker, maar vanaf 2012 zijn er al verwoede pogingen gedaan om zoiets van de grond (!) te krijgen. Maar tot op heden is er niets, maar dan ook helemaal niets gelukt. O toch wel: een paar reclameborden naast de Mauritskazerne, het beoogde pretpark.

Maar na deze zomervakantie, ergens in september of oktober 2023, zal de plaatselijke en provinciale politiek haar kritiekloze mening gaan geven over de tientallen miljoenen euro’s belastinggeld die bijna gratis worden weggegeven aan het pretpark,  

Dus heb ik een paar dagen geleden aan de gemeente Ede gevraagd of die gemeente aan mij de jaarrekening van het jaar 2022 van de Stichting World Food Experience zou willen sturen. Dat is de stichting die het park in elkaar gaat knutselen. Ik wilde wel eens weten wat de financiële stand van zaken is.

Er kwam een fantastisch en geweldig antwoord van de gemeente Ede: er is geen jaarrekening 2022 van die stichting.  

Dus al met al moeten we daar met ons allen op wachten? Of toch niet? Mijns inziens heeft de gemeente Ede iets heel moois gedaan. Ik bedoel iets ongelooflijk infantiels, bijna debiel. Want wanneer verrijst het voedselpretpark in Ede? Wellicht in 2026! Maar, nogmaals dat is niet zeker. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede iets heel moois bedacht. Bewegwijzering!! In Ede zijn vele grote verkeersborden geplaatst waarop je kan lezen waar het World Food Center is. Hoe je daar naar toe kan rijden. Je zult maar als toerist een dagje uit willen in Ede en die verkeersborden gaan volgen om bij het World Food Center uit te komen. Nou, dat pretpark is er niet. Waarom heeft de gemeente Ede zoiets gedaan?  Grootheidswaanzin? Ede: de foodstad van de wereld? Gaat het deskundige college van burgemeester en wethouders op die wijze druk uitoefenen op de gemeenteraad om het voedselpretpark er door heen te krijgen? Bijvoorbeeld de volgende zin zou de verantwoordelijk wethouder Meijer kunnen uitspreken: “Beste gemeenteraad, er zijn verkeersborden geplaatst, weliswaar drie jaar te vroeg, maar nu moet u wel vóór stemmen!” Zoiets? Dat kan toch niet waar zijn? Hoewel, ook in de media zijn prachtige uitspraken te lezen van burgemeester Verhulst van Ede. Hij schrijft bijvoorbeeld in EdeStad dat de lagere overheid vanwege het demissionaire kabinet meters gaat maken. Wat een populistisch gewauwel. Of heeft het “meer meters gaan maken” iets van doen met die rare bewegwijzering? Dus even terug naar die foto!

Eigenlijk vind ik ook dat het nog niet bestaande Edese museum ARTBASE (kosten ruim 7 miljoen euro belastinggeld!) op die verkeersborden had moeten worden geplaatst. En natuurlijk het Akoesticum, het openluchttheater, Cultura, noem maar op. Maar in ieder geval moeten er verkeersborden komen (nu al) waar in Ede de start in 2026 zal plaatsvinden van de Tour de France Femmes in 2026 (kosten ruim 1 miljoen euro belastinggeld!). Dan worden er pas meters gemaakt!!        

4 thoughts on “DE GEMEENTE EDE WIJST LETTERLIJK DE WEG  NAAR DE TOEKOMST

  1. Beetje dom verwisselen cq husselen van WFC (gebiedsontwikkeling Maurits Zuid kazerne) en WFC-Experience is met zoveel dossierkennis toch niet meer nodig? Of wist je echt niks beters te schrijven..

  2. Het World Food Center bestaat wel degelijk, daarop bevindt zich de Frisokazerne, Mauritskazerne, Roots Innovation Hub, Stingerbol, inmiddels woningen en nu tijdelijk een weekje Fantasieland.

    Het World Food Center Experience bestaat nog niet en zou een “voedselpretpark” moeten worden. Dit staat echter ook niet op welk verkeersbord dan ook.

    Wellicht iets meer moeite doen om het feitelijk te houden, zoals Arie ook min of meer in zijn reactie schreef

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *