DE ARCOBALENO (= regenboog) BANK IN DE ITALIAANSE GEMEENTE SAN MICHELE SALENTINO

San Michele Salentino is een dorpje in Zuid-Italie in de streek Puglia. Mijn vrouw en ik wonen gedurende enkele maanden per jaar vlak bij dat plaatsje. Die gemeente heeft  ongeveer 6.000 inwoners en het openbare dorpsleven floreert geweldig. De gekozen (!) burgemeester kun je iedere dag bezig zien in z’n dorp en de voormalige plaatselijke maffiabaas groet mij altijd vriendelijk.

Deze week heeft de gemeente San Michele Salentino iets origineels bedacht. Net zoals de gemeente Ede is deze gemeente een regenbooggemeente! Die Italiaanse gemeente zal op zondag 7 november a.s. een regenboogbank plaatsen op het centrale dorpsplein; Piazza Marconi! Giovanni Allegini, de burgemeester, vindt zo’n regenboogbank een prachtig symbool voor zijn regenbooggemeente!

Hierboven het affiche van die gemeente!!

Zou de gemeente Ede ook zoiets kunnen doen? Natuurlijk, een cadeautje van Ede aan de inwoners van Ede! Er is al een prachtige plek beschikbaar, naast de hoofdingang va het raadhuis van Ede!

Zou wellicht burgemeester, de heer L. J. Verhulst, een deel van de opbrengst van zijn boekje kunnen gebruiken voor de aanschaf en plaatsing van zo’n regenboogbank naast de hoofdingang? Dat zou waarschijnlijk zeer gewaardeerd worden door iedereen!

Overigens, in de gemeente Ede zijn tientallen minibiebs te vinden. Fantastisch! Zou wellicht de burgemeester, de heer L. J. Verhulst, in al die minibiebs zijn nieuwe boekje kunnen plaatsen? Ik geef toe, het is even flink veel werk voor hem, maar de waardering voor zijn boekje zal nog echt gaan groeien. Ede zal nog meer in de vaart der volkeren worden opgestuwd. Of zoals het college van burgemeester en wethouders van Ede altijd te pas en te onpas roept “Ede wordt op de kaart gezet”!! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *