De koning komt naar Otterlo

Op vrijdag 21 juni komt de koning naar Otterlo in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dat is een kans. Een kans om hem op de hoogte te stellen van wat hier in Otterlo leeft. Dat is wat veel Otterloërs verbindt: de boosheid over het inpikken van het Otterlose Bos door het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een koning die wil weten wat er leeft onder zijn volk moeten we over die boosheid vertellen.

Wat is er ook weer gebeurd? Tegen alle afspraken in heeft het Nationaal Park 200 hectare wandelgebied van het Otterlose Bos afgesloten met een hek. Iedereen was boos en ik ben het nog. Wat te doen? Er waren indertijd stoere verhalen in Otterlo dat het hek zodra het er zou staan plat zou gaan. Dat is niet gebeurd. Er waren ook plannen om treurmarsen te organiseren naar de ingang van het Nationale Park in Otterlo. Dat is ook niet gebeurd. Er zijn mensen die uit boosheid het Park niet meer willen bezoeken. Dat zal gebeurd zijn en nog gebeuren, maar ik doe daar niet aan mee. Het park is prachtig. Ik fiets er regelmatig en ook het Kröller-Müller met zijn bijzondere beeldentuin is een lust voor het oog. Ik ga mezelf dat niet ontzeggen.
Maar blijvend onrecht moet blijvend bestreden en vooral ook hersteld worden. De komst van de koning biedt daarvoor nieuwe kansen.

Willem-Alexander komt naar Otterlo om het 20 miljoen euro kostende nieuwe bezoekerscentrum van het Nationale Park de Hoge Veluwe te openen. Een bedrag dat vooral door de Provincie Gelderland en sponsors is opgehoest overigens. Toch schrijft Dagblad de Gelderlander nog op 14 mei dat het Nationale Park onafhankelijk is van subsidies, maar dat terzijde.

Hoe gaan we de koning laten merken dat we nog steeds boos zijn en dat we het bos terug willen?

U kunt hem een twitterbericht sturen op @koninklijkhuis met de hashtags #Otterlo en #HekkenwegbijOtterlose Bos. Zend de tweet dan gelijk naar @HogeVeluwe.

U kunt een brief sturen naar paleis Noordeinde en vragen of hij de boosheid van de bevolking tijdens de opening onder de aandacht wil brengen bij de directeur van het Nationale Park.

Er kunnen op 21 juni treurmarsen georganiseerd worden bij de ingangen van het park in Otterlo, Hoenderloo, Schaarsbergen en bij de dienstingangen van het park. Hiervoor worden vergunningen aangevraagd.

U kunt alle leden van de Raad van Toezicht en Raad van Advies van het park een bericht sturen. Op https://www.hogeveluwe.nl/nl/over-het-park/organisatie staat een lijstje wie dat zijn. Struikelt u daarbij niet over alle titels van professoren, ingenieurs en doctorandussen. Opvallend: de burgemeester van Ede, ook op het lijstje, gebruikt als afgestudeerd jurist zijn titel niet.

U kunt naar de opening in het park zelf gaan met een spandoek met de tekst ‘Hekken weg bij Otterlose Bos.’

U kunt deze tekst ook op uw voorhoofd schrijven en proberen bij de opening de aandacht van de koning te trekken.

U kunt op de fiets naar de opening gaan en met uw fietsbel de slogan ‘Dit is het begin wij gaan door met de strijd’ bellen.
En wat u verder nog maar kunt bedenken, maar houd het netjes.

Als de koning deze schreeuw uit het volk hoort, kan het niet anders dan dat hij de directeur van het Nationaal Park en de leden van de Raad van Toezicht en Advies dringend adviseert het bos terug te geven.

Maar wellicht wil de directie van het Park voorkomen dat de koning hen bestraffend toespreekt en geeft zij het bos nog voor zijn komst terug. In afwachting van die beslissing gaan de voorbereidingen voor de acties echter gewoon door.

Zet het daarom in uw agenda: 21 juni, de koning komt!

 

Bronnenhttps://www.gelderlander.nl/ede/willem-alexander-naar-otterlo-voor-opening-park-paviljoen-de-hoge-veluwe~a305a3cd/

https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/koninklijk-huis/vraag-en-antwoord/hoe-stuur-ik-de-leden-van-het-koninklijk-huis-een-brief

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *