Tünnëlvişië

Het was zondermeer de avond van raadslid Raşit Görgülü (DKE). Tijdens de afgelopen Politieke Dag Ede stond op de oordeelsvormende vergadering het sluiten van de spoorwegovergang bij de Kerkweg op de agenda. Met het sterk toenemend treinverkeer is het daar niet meer veilig en is er door Prorail besloten de spoorbomen voorgoed gesloten te houden. En op de Bergstraat werd het heel onrustig. Er werd dan ook stevig geoordeeld en zeer zeker nog meer veroordeeld.

Onze man met de moeilijkste naam binnen de gemeenteraad heeft zich intussen opgeworpen als de grote voortrekker om daar een tunnel te gaan realiseren. Hij heeft daarom samen met de rest van de oppositie een motie hiervoor ingediend. Binnen de collegepartijen zijn ze om verschillende redenen helemaal niet zo happig om steun te geven aan zo’n ondergrondse doorgang voor autoverkeer. Blijkbaar aanleiding voor hem om flink wat oordeelvormend vuurwerk af te steken in de raadszaal.

Raadslid Görgülü had dan ook heel wat verbale munitie bij zich. Richting zijn tegenstanders binnen de raad klonk o.a. uit z’n mond: “Dat weet u donders goed! Waarom komt u nu pas met (…). Daar hebt u zeker geen actieve herinnering aan! Dat is draaien en minachting naar uw kiezers toe! U speelt een spelletje! U houdt vast aan dogma’s! Dit is stuitend! U houdt de mensen voor de gek! Dat is abject! Het gaat u alleen maar om geld! U gunt Ede-Zuid dus niet (…).”

Op een gegeven moment werd het een raadslid allemaal te gortig en deze sprak dan ook van een vervelende sfeer. De voorzitter had al eerder aangegeven om de toonsoort van het debat te veranderen maar dat was tevergeefs. Toen ook het advies klonk om de knallen, rook en stank van raadslid Görgülü te negeren sprak deze direct van een ‘cordon sanitair’ richting zijn persoon. Hoog tijd dus voor een schorsing waarin de verbale zondaar een tuchtuitoefening van de voorzitter mocht ondergaan.

Mocht die ondergrondse doorgang er ooit komen dan is mijn voorstel wel deze de ‘Raşit Görgülü Tunnel’ te noemen. Dit gezien al de inspanning die hij intussen heeft verricht en zijn bevlogenheid hierbij. De man heeft intussen wel bewezen een flinke portie ‘tunnelvisie’ te bezitten. Maar let wel, dit voorstel is sterk voorwaardelijk! Als hij weer eens gewapend met verbaal vuurwerk richting de Bergstraat trekt, dan trek ik per direct dit voorstel weer in en wordt het gewoon de Kerkwegtunnel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.