Nachtmerries over Ede!

Nog een formateur? Ja nog eentje. Gaat het een ingewikkelde en lange formatie worden? Of is het stiekem al rond en is dit nog even nodig voor vorm? Formeren we voor de bühne en zijn ze er achter de schermen al lang uit? Geen idee natuurlijk, we wachten allemaal op witte rook. Hoewel: volgt Ede de formatie daadwerkelijk op de voet? Dromen de inwoners van Ede over wat er uit gaat komen?

Ik stiekem wel een beetje hoor.

  • Kan GemeenteBelangen nu niet gewoon ECHT gaan zorgen voor die recreatieplas?
  • Is er een partij die het dwaze afvalbeleid uit 2017 durft aan te pakken?
  • Kunnen we gewoon ophouden met miljoenen pompen in het Word Food Centre project?
  • Mag het CDA zorgen dat de belasting niet omhoog gaat of er gewoon weer lastenverlichting voor de burgers komt?

Dromen is plezierig, maar nachtmerries zijn in deze fase helaas ook niet ondenkbaar.

GroenLinks steeg van 4 naar 2 zetels, wat als deze partij een plek aan tafel krijgt? Gaat dan echt de maximum snelheid op de snelwegen rondom Ede naar beneden? Mag de ChristenUnie er straks nog meer kliko’s bij gaan bedenken? Gaan alle partijen een ‘wie is de duurzaamste’-wedstrijdje doen  waardoor we weer bergen maatregelen krijgen die meestal niets of weinig voor ons milieu doen maar wel heel veel geld kosten?

Als je de verschillende verkiezingsprogramma’s induikt vind je genoeg stof voor nachtmerries. Denk bijvoorbeeld weer even aan GemeenteBelangen dat aan de slag wil om FC FoodValley te omarmen.

Toch denk ik dat er weinig inwoners van Ede daadwerkelijk wakker liggen. Degenen die ik spreek in ieder geval niet. Lokale politiek, het boeit ze niet zo. Dit kun je zorgelijk vinden maar ook als compliment beschouwen voor onze politici. Blijkbaar loopt het wel in Ede. Er lijkt gewoon flink vertrouwen te zijn dat het allemaal wel (weer) op z’n plek terecht komt. Blijkbaar is het niet spannend genoeg om je over op te winden.

Hoewel we het nieuwe collega akkoord natuurlijk nog moeten zien. Hoe spannend of saai dat is gaat de tijd ons leren. Nu hopen dat de meeste dromen geen bedrog zijn en niemand er van wakker hoeft te liggen. Veel succes daarmee lokale politici, benieuwd waar jullie mee gaan komen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.