Met deze oppositie is er geen coalitie meer nodig

Woorden van Jan Pieter van der Schans, fractievoorzitter van het Edese CDA, aldus de Edese Post. Het artikel waarin deze prachtige woorden zijn opgetekend is sowieso de moeite waard om even te lezen. Hieronder een samenvatting van mijn favoriete stukje:

Oppositie: Het is allemaal best aardig maar wel een beetje vaag.

Coalitie: fijn, maar lever gerust wat concrete ideeën aan, kijken we daar nog even naar.

Oppositie: maar dan moeten we vrij nemen om die te bedenken.

Een briljantere politieke uitwisseling heeft u vast nog nooit gelezen. Dit zegt natuurlijk wel veel over de sfeer in de raad. D66 is niet meer, GroenLinks vervangt en alles blijft bij het oude. Iedereen is op hoofdlijnen tevreden, het gaat goed in Ede, maar op wat details is kritiek. Mensen klagen wel eens dat het niets uitmaakt op wie je stemt, in Ede lijkt het nog zo te zijn ook. Hoewel de SGP haar 10 punten natuurlijk graag allemaal terug had zien komen in het akkoord.

De Edese Post kopt: “Oppositie vindt Edes college te vaag” en het college daagt de oppositie uit om concrete plannen in te dienen. Het klinkt als een echo van de oude CDA campagne slogan: #SamenKunnenWeMeer. Hoewel ik me stiekem wel afvraag of dat -als Harry van Huijstee (en zijn collega raadsleden) wél een dagje vrij nemen om wat concrete plannen op een briefje te schrijven- deze spontaan allemaal uitgevoerd gaan worden door het college. Mijn gevoel zegt van niet en dat het echt wel zin heeft om te stemmen, ook in Ede. Maar goed, een mens mag hopen natuurlijk. Sterker nog, ik wil Harry zijn werkdag wel redden en doe gewoon een voorzet voor concrete maatregelen voor op het briefje.

Lief college, mooi akkoord maar een beetje vaag, willen jullie deze concrete punten er bij zetten? Bij voorbaat dank. XxX ?❤?

  • Realiseer deze periode eindelijk de recreatieplas; (Het is HEEL warm en het Henschotermeer heeft nu een hek…  kom op Ede, je kan het!!)
  • Stop met alle subsidies op onbetrouwbare energiebronnen;
  • Realiseer je dat ‘food’ het Engelse woord voor ‘voedsel’ is, niet een toverspreuk die je bij elk onderwerp een paar keer moet noemen zodat je wensen uitkomen;
  • Bedenk en realiseer binnen deze periode hoe je op een normale manier van het huidige afvalbeleid af kunt komen en weer iets normaals kunt optuigen;
  • Maak de Keesomstraat weer 70 km per uur;
  • Zorg dat alle bejaarden die hulp nodig hebben dit krijgen zoveel als nodig zonder door allerlei hoepels te moeten springen. Niet beknibbelen op uurtjes;
  • en vergeet onmiddellijk het plan om Cultura te verhuizen.

U kunt zelf natuurlijk ook dit weekend nog uw concrete voorstellen naar het college sturen, wie weet doen ze er nog iets mee. Let’s Make Ede Great Again!  Good luck!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *