Klein maar fijn

In februari schrok de Steinwijk van het plan om even 750 appartementen naast winkelcentrum Bellenstein te bouwen als de ING straks weg is. Best veel appartementen. U kent vast de sterflats naast het Proosdijpark. Met 66 appartementen per flat krijg je als je die op elkaar zet nog geen derde deel van de in het plan te bouwen appartementen bij elkaar. 750 is echt heel veel. Maar het lijkt nu al weer onrust om niets. In de EdeStad van deze week lezen we dat het plan waarschijnlijk niet door gaat. N niet passend vindt de gemeente. Wat er dan wel zou passen, of misschien toch dit, weten we over drie jaar als alle stappen zijn doorlopen.

Ondertussen vraag ik me ook wel af waarom ik er zelf een slecht gevoel bij heb. Ede met haar eeuwige stad/ dorp complex hoeft van mij helemaal niet veel groter te worden, maar ik snap ook dat mensen ergens moeten wonen en al maar door stijgende woningprijzen wegens gebrek aan aanbod ook geen feestje is. Nimby hebben we met elkaar niet zoveel aan, dus soms heb je pech. Maar toch dacht ik: dit moet beter kunnen.

Daarom heb ik maar even meegedacht. Gezien het gaat om een bijna leegstaand kantorencomplex waar makkelijk meer dan duizend mensen kunnen werken zie ik een prachtige win-win oplossing met een ander hoofdpijndossier. Het World Food Centre. Over dit WFC is al zoveel geschreven op deze site, ook door mij, dat ik er eigenlijk geen zin meer in heb, maar het blijft steeds maar actueel. Nu was er dan weer het nieuws dat de gemeente MILJOENEN EUROS kwijt raakt omdat het geld geleend heeft om de grond voor het WFC vrij te houden, daarover rente moet betalen en dat het nog wel jaren kan duren voordat er iets gaat gebeuren dus dit voorlopig niet stopt. Bijna twintig miljoen euro verlies kopt Omroep Gelderland.

Dus even snel schakelen lijkt mij. Zodra de ING helemaal weg is een kleine verbouwing, een paar extra parkeerplaatsen en het pand gebruiksklaar maken voor de Experience, ruimte die over is voor de kantoren van de nieuw aan te trekken voedselbedrijven en gaan. Ondertussen de grond die nu zo duur ligt te zijn door niets te doen verkopen aan projectontwikkelaars die daar wat nieuwe woningen kunnen neerzetten. Mensen kunnen nog / weer een beetje betaalbaar wonen, in Ede een mooie plek voor mensen die een voedselbeleving willen en nog wat kantoorruimte voor de extra bedrijvigheid. Het WFC klein maar fijn, de Edese begroting ontlast en de Steinwijk wordt geen mini Manhattan.  Iedereen blij!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *