Wie zijn de biomassabaronnen van Ede?

In februari vorig jaar werd door een bericht op Ede Dorp bekend dat het Luxemburgse investeringsfonds Asper Dorothea een bedrag van 250 miljoen euro zou investeren in Energie voor Elkaar, de onderneming die het Warmtebedrijf Ede en de drie Edese biomassacentrales exploiteert. Hiermee verwierven buitenlandse investeerders een strategisch belang in het Edese warmtenet.

Dat gaf de nodige politieke deining, want de gemeenteraad was hierover niet geïnformeerd door het college, en het college was door het bedrijf min of meer voor een voldongen feit gesteld. De zaak was in de luwte beklonken, terwijl er toch grote belangen mee gemoeid zijn.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is er een diepgravend onderzoek uitgevoerd naar de kerstboom aan BV’s van deze warmtemonopolist aan de Telefoonweg en hoe die investeringconstructie nou precies in elkaar zit. Wie hebben de macht en verdienen aan onze energietransitie? Oftewel: wie zijn de ‘biomassabaronnen’ van Ede?

De eerste twee artikelen hierover staan inmiddels op het journalistieke platform Edese Vos:

De biomassabaronnen van Ede zitten er warmpjes bij

https://edesevos.nl/de-3-biomassabaronnen-van-ede-zitten-er-warmpjes-bij/

De Biomassabaronnen (1): multimiljonair Gerard Zijerveld

Wil je op de hoogte blijven wanneer nieuwe artikelen verschijnen? Schrijf je dan in voor de mail van de Edese Vos. Deze verschijnt wekelijks: https://edesevos.nl/mis-niets-meld-je-aan/.

Marc van der Woude

1 thought on “Wie zijn de biomassabaronnen van Ede?

  1. Dit is nou typisch hetzelfde ,wat dus het Edese gemeentebestuur doet Jegens haar bevolking ,niemand informeren en vervolgens gewoon lekker alles er doordrukken wat ze maar willen, weten ze nou meteen hoe het voelt.

    Groeten uit het inmiddels warme en bewolkte maar nog steeds mooie Bennekom

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *