WARMTE-MAFFIA

Onlangs ontving ik de jaarrekening van het Warmtebedrijf Ede. Mijn verbruik vond ik meevallen.

Iets meer dan 7 gigajoule, wat zou neerkomen op ongeveer 240 m3 gas.

Voor de 7 gigajoule werd een bedrag van 350 euro in rekening gebracht, wat alleszins redelijk te noemen is en maar een fractie hoger lag dan de prijs voor 240 m3 gas.

Onredelijk waren de zogenaamde vaste kosten bestaande uit :

  • vastrecht, 575 euro
  • meettarief, 33 Euro
  • individuele warmteset, 152 Euro

Totaal aan kosten, zonder maar een druppel warm water te hebben ontvangen,750 Euro.

Al deze zogenaamde vaste kosten staan niet in verhouding in tot het vastrecht van de reguliere energie leveranciers.

Een paar dagen later ontving ik een brief van het Warmtebedrijf Ede waarin zij verklaarden NIET SCHULDIG te zijn aan de storing van januari 2024. De storing was de schuld van warmteproducent Bio-energie de Vallei. Doordat de schuld dus bij een ander ligt hoeft warmtebedrijf Ede niets te compenseren. Zij verwezen hierbij naar een door hen zelf ingesteld (on)afhankelijk onderzoek. En een door hen gemaakte (on)afhankelijke rapportage. Kortom een hoog “wij van wc eend adviseren wc eend“ niveau.

Burgemeester, wethouders en de gemeenteraad laten zich informeel bijpraten door een eindbaas en hullen zich naar haar inwoners toe in een stilzwijgen en zijn het kennelijk eens met de conclusies uit het rapport. Waarom, welke belangen heeft het lokale bestuur dat zij uitblinken in niets doen en stilzwijgen?

Ik ben eruit. Ik heb te maken met de warmte-maffia. Ik word afgeperst met hoge vaste kosten. Het bedrijf heeft een warmteraad maar de leden hebben een zwijgplicht. Het bedrijf wil geen openheid van zaken geven over de opbouw van de vaste kosten. Ik krijg geen compensatie omdat de schuld bij iedereen ligt maar niet bij het warmtebedrijf. Het nemen van structurele maatregelen door burgemeester, wethouders en de gemeenteraad tegen het warmtebedrijf ten gunste van de inwoners en ten nadele van het warmtebedrijf blijft uit.

Janus

1 thought on “WARMTE-MAFFIA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *