Vitale vakantieparkenterreur

Wat we op ededorp.nl al jaren roepen haalt nu ook de landelijke pers. De vakantieparken. Ja, er gaat wel eens wat zwart geld onder de toonbank bij de aankoop bij zo’n bungalow. Maar als dat de reden is om het te verbieden dan kun je ieder café in Ede wel sluiten.

Ja, er gaat wel eens een boom tegen de grond zonder vergunning. Maar als dat een reden is om het te verbieden dan kun je ook Karakter in het Horapark wel sluiten.

Misschien dat er inderdaad wel eens een crimineel verblijft in zo’n vakantiehuisje maar als dat een reden is om ze te verbieden dan zijn er in Ede nog wel wat andere adressen die je zou moeten sluiten.

Het zal allemaal wel niet helemaal goed gaan met die vakantieparken en er zijn nog steeds mensen die in de belofte trappen van jarenlang rendement op die huisjes terwijl dat rendement maar een paar jaar geldt maar dat staat allemaal in de kleine lettertjes. Moet je maar gewoon goed lezen.

Het zijn inmiddels gewone ondernemers geworden, de schaapjes zijn op het droge, de buit is binnen. Van intimidatie is geen sprake meer, de pers kijkt tegenwoordig mee.

Hoewel?

Er is een nieuwe partij die in z’n wens om vitale vakantieparken te creëren die rol op zich heeft genomen: de gemeente Ede. Die staat voor het karretje van de bungalowparken gespannen. Park Berkenrhode is het volgende slachtoffer in de hang van de gemeente Ede om maar zoveel mogelijk toeristen naar Ede te halen. Op het park staan een aantal huizen die permanent bewoond worden. Met een vergunning. Niks aan de hand dus voor de bewoners die van de eigenaar van het park weinig last hebben.

Maar wel van de Omgevingsdienst de Vallei. Iedere twee weken patrouilleren daar medewerkers om die bewoners fijntjes te wijzen op de ‘enorme’ verbouwingen die daar hebben plaats gevonden. Bewoners die een houtopslag hadden gemaakt van wel één vierkante meter. Die moest worden afgebroken.

De ODDV dus die geen medewerkers heeft om te reageren op klachten van massale luchtverontreiniging door de biomassacentrales heeft wel medewerkers die met een rolmaatje over het park lopen om tuinhekjes op te meten. Maar recent was het echt ‘jackpot’ voor de ODDV. De medewerkers ontdekten een schuurtje bij een dame van 90 jaar die al 30 jaar op het park woont.

Dat werd dus een dwangsom voor een schuur die daar al 25 jaar staat. Ik denk dat half Ede afgebroken zou moeten worden vanwege alle ‘illegale’ schuurtjes, veranda’s en houtopslagen maar deze dappere strijders van de ODDV zochten een dame van 90 jaar uit om hun target van dwangsommen te halen.

In dat allemaal in het kader van vitale vakantieparken. Edese burgers worden weggepest om ruimte te maken voor nog meer toeristen, nog meer recreatie, nog meer druk op de natuur omdat we daarmee weer een paar tientjes extra toeristenbelasting binnenharken. En misschien omdat die toeristen wel een ijsje gaan kopen in het dorp want ondernemers okay maar burgers nee.

De menselijke maat is weg. Het zou aardig zijn als die in dit geval een keertje terug kan komen.  

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schuurtje_%28Luchtenveld,_Drachtstercompagnie%29.JPG

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.